Monday, November 29, 2010

Khalid Ibrahim pun Anugerah Tuhan



HEY WAN AJIJAH!!
Jangan ingat anwar sahaja anugerah Tuhan..
MB Selangor juga Anugerah Tuhan
Gagap
Sengal
Suka pada amoi
Bini 2
Serba Serbi tak tahu
Gila Harta
Gila pangkat
Gila Kamera..
Gila kat Syabas...
jadi KP nak nyatakan disini Khalid Ibrahim Juga Anugerah Tuhan..

Berikut Artikel yang dipetik dari Blog GAP
KALID GAGAP KATA ;

penswastaan air diberikan kepada pihak yang rapat dengan ketua eksekutif kerajaan sedangkan mereka tiada kepakaran dan tiada track rekod yang baik.

RAKYAT WAJIB TAHU ;

penswastaan air diberikan kepada syarikat yang memiliki tenaga kepakaran yang tinggi,kedudukan kewangan yang kukuh dan telah menunjukkan prestasi yang cemerlang.

sebagai contoh PUAS diswastakan kepada anak syarikat puncak niaga iaitu SYABAS kerana puncak niaga punyai track rekod yang baik dalam pengurusan air sejak 2006.

RAKYAT WAJIB TANYA PADA KALID GAGAP :

apa jaminan pengambilalihan SYABAS oleh kerajaan pakatan nasibnya tidak sehancur sepertimana KSSB tunggang langgang kan urusan pasir di selangor ?

1 comment:

Anonymous said...

Khalid gagap ni patut cermin muka dulu sebelum fikir nak ambil Syabas sebab urus air ni bukan macam susun jambul dia. Biarlah org professional urus air dgn baik; yang org politik ni sibuk2 pasal apa? Nak ambil Syabas sebab nak beri jawatan besar besar kepada kroni2 Pakatan Rakyat macam Tony phua, Charles satiago, Xavier jayakumar dan teresa kok dalam syarikat air. Tengok apa jadi dengan yayasan Selangor, PKNS, YBK dan kerajaan Selangor sendiri. pengurusan semua terabur. Ada hati nak urus air. Kalau nanti urus tak betul, org nak solat, lepas hajat dll tak de air mcmana? Bingai. Rakyat kena dahan permainan politik Khalid gagap ni supaya tak tertipu sebab mereka ni dari parti penipu