Monday, December 13, 2010

MENTERI PALING BODOH DALAM SEJARAH NEGARA


"TANAM SENDIRI SAYUR KEKANG KENAIKAN HARGA PASARAN"

Baik tak payah ada menteri kalau keputusannya menyuruh rakyat tanam sendiri sayur..
apa la bebal jawapan bagi macam tu..
Rakyat bagi mandat agar menteri buat sesuatu yang lebih baik untuk rakyat...
Rumah Flat macam mana nak tanam sayur??
cuba bagi jawapan sikit...

Bila minyak naik,adakah menteri bebal ini akan bagitau
korek minyak sendiri untuk elak harga minyak naik...

Bila gula naik adakah menteri akan jawab
Perah tebu sendiri elak harga gula naik...

Berapa banyak pengundi Bera tanam sayur??
berapa banyak pengundi Bera ada pelantar minyak sendiri??
Berapa banyak pengundi Bera tanam tebu di rumah??

Aku pun leh jadi menteri macam tu bodoh!!!
Baik Punya!!!!!

14 comments:

Double Y said...

Hahahaha.. tolol tk habis2 la sabri ni.. kt mana kenyataan dia ckp mcm tu bro?

pacat said...

hahahahahahaha... memang bodoh betul!! kesian orang kl yg duk flat (termasuk aku) terpaksa tanam sayur kat tingkat!!! hahahahahaha.. memang betul kata singapore.. menteri malaysia bebal!!!

Anonymous said...

MEMANG BODOH PUN MENTERI DARI BERA NI..HARAP2 NAJIB CARI LAH PENGGATI LAIN UNTUK MENJADI WAKIL RAKYAT BERA DI PARLIMEN.....BEBAL TERLEBIH BEBAL..MEROSAKKAN IMEJ UMNO/BN....

Anonymous said...

baikKK PunyeEEE...... :)

Hahn said...

Kalau semua kena buat sendiri tak payah lah undi dia. Tak payah kerajaan bagi pinjaman pertanian untuk memajukan pertanian.

Kiranya kalau ikut zaman dulu kalau harga daging mahal. Kita masuk hutan berburu lah...

Sebenarnya itu satu pernyataan yang menghina kebijaksaan rakyat. Membuatkan kita terfikir betul ke menteri yang di pilih ni?

Perkataan ibarat melepas batuk di tangga. Gaji kerana tugas dia tu, dia sapu penuh. Kerja tak penuh!

Setakat cakap camtu sembang kedai kopi pun bersepah idea macam tu.

Ke dia ni Sanusi Junid datang kembali? Sanusi pernah suruh orang tanam padi atas bumbung rumah.

Dia ni kalau di biarkan lama mau melalut macam Sanusi ni.

usin said...

marah betul nampak....

Anonymous said...

Ini first time aku nak mencarut kat menteri nih.

Selalu aku yg paling lantang sekali mengiakan apa pak-pak menteri cakap kat kedai kopi walaupun kenyataan bodo sekali pun di buat menteri.

Aku nak tergelak pun ada. Nak muntah pun ada. Nak mencarut pun ada bila baca paper hari ni pasal mamat nih..

Memang dia ni tak layar jadi apa-apa menteri pun..aku heran mcmana najib boleh ambik mamat sekor nih.

Anonymous said...

Eh,banyak apa, x caya g la tengok Bera,semua benda nak baru belaka..barang2sana paling murah di Malaysia kerana peniaga x berani naikkan harga,taku,maklumlah,MP mereka Menteri berkaitan

Anonymous said...

betui tu, kalau nak suruh kita tanam sayur dia sendiri mau buat dulu.

hilbert said...

Salam KP,

Saya teringat dengan seorang menteri persekutuan pada masa zaman Tun M sebagai Perdana Menteri, dia cadang agar rakyat tanam padi atas bumbung atau atas atap rumah bagi mengelakkan harga beras naik...

sampai sekarang saya ingat sangat dengan lawak menteri ini...terlalu banyak idea yang pelik2 he he..

Zola said...

hahaha.susah nak tgk lu marah bro.ni lah sakai bangkai pak lah yg masih ada

Anonymous said...

Angan-angan MAt Jenin..

Anonymous said...

betul..betul..betul tu...agaknya kalau dia menteri kesihatan, ubat naik..buat ubat sendiri. caj hospital mahal..buat hospital sendiri..hahaha...

osane

Anonymous said...

JAWAB DIA SENANG JE.. KALAU MASA MENGUNDI, AWAK MENGUNDI LE SENDIRI, RAKYAT NAK DUDUK RUMAH TANAM SAYUR...

SABRIBERASUKABANDUNG