Saturday, April 16, 2011

TAHNIAH PEHIN SRI...KEMANA HALA TUJU PAS??



Tahniah kepada BN Sarawak di bawah pimpinan
Pehin Sri Taib Mahmud..
mengekal 2/3 kerusi adalah satu keputusan yang hebat..
Ramai yang mula-mula kurang yakin
dengan kemampuan BN
Sampai ada yang mengatakan BN mungkin dapat Simple Majority
akan tetapi Semangat dan Kerja Kuat antara Kompenan
merupakan salah satu Faktor kemenangan BN kali ini...

Walaupun terlepas banyak kerusi
yang rata-rata di kawasan pengundi Cina..
KP melihat ia satu hikmah yang bagus..
Masa inilah Taib Mahmud perlu kerjakan Cina-cina
yang tak kenang budi dengan apa yang mereka dapat..
Kerusi yang tewas BN kena "ajar" pengundi di situ
cara hendak membalas budi....
KP yakin Pehin Sri orang berpengalaman...

Dahulukan Kawasan yang BN menang
kerana mereka masih setia bersama Barisan Nasional..
lupakan sedikit pembangunan di Kawasan BN Kalah
untuk mengajar cina-cina ini erti Budi...

Apa yang menarik,dalam banyak-banyak kerusi itu
PAS parti yang kononya berlandaskan Islam Tewas
di kesemua kerusi yang mereka tandingi..
apa sudah jadi PAS??
Bukankah Tok guru Nik Aziz diheret kehulur ke hilir...??

kehulur kehilir kemana??
KP nak bagitau,busuknya hati DAP ni
mereka pandai,mereka memperkudakan Nik Aziz
untuk ceramah di pentas DAP..
Akan tetapi mereka DAP langsung tidak membantu jentera PAS
dalam program-program PAS di sini..
benda ni pun tak sedar lagi ke??

Pimpinan PAS pusat kena buat Post Mortem..
kaji kenapa rakyat sarawak menolak PAS??
Banyak benda atau sebab musabab akan diketahui
jika kajian sikap dibuat kenapa
orang Islam sendiri tidak mahu menyokong PAS??...

Sekali Lagi Tahniah buat BN
KERANA KEKAL PERINTAH SARAWAK!!

5 comments:

Anonymous said...

Sokong...patutnya jangan dilayan langsung kawaan yang tidak menyokong...laksanakan apa yangboleh dikawasan yang menyokong....jgn bagi muka sangat pada cina yang x kenang budi tue...

headbomb said...

DAP MEMANG LAHABAU

PAS BANGANG said...

Mana itu ZENTRUM LANCAU punya profesor kangkung !

Lu punya kajian banyak lanciau oooo

Anonymous said...

DAP BABBI tu menang bergaya sebab ade slaves bodoh dr semenenjung PAS n PKR..
tp paling bodog bahlol ialah PAS
tk sedar diri..dh nak mampos, negeri yg menang pn xbleh jaga..ini mau tamak haloba ke Sarawak..
nah Tuhan sudah tunjukkan balasan asyik jual Agama, hina Melayu..Hina Al-Quran, Sunnah Nabi..
akibatnya kafir harbi DAPigns yg untung berlipat ganda krn kebodohan Ajis, Hadie..nama je 'tok guru' syaitan baru goda sikit sudah ubah semua prinsip..
teruskanlah kebodohanmu wahai PAS Laknat

Anonymous said...

Kalau DAP menang, memang confirm kawasan yg sokong BN kena buang daerah..silap hari bulan tanah atau rumah kena rampas. Kita kena proaktif, kawasan yg sokong DAP tambahkan polis ronda kat kawasan tu,salah parking atau buang sampah merata - tarus tangkap!!! Kalau boleh buang negara kita buang, lagi bagus..lagipun diorang kan tak suka duduk Malaysia.

Figjam.