Sunday, May 1, 2011

KEHADIRAN PM CHINA KE MALAYSIA


Beberapa hari lepas
PM China turun...
apa yang tersirat disebalik kedatangan PM itu???
Nantikan kupasan Penuh KP minggu depan...

2 comments:

Anonymous said...

PM China datang Malaysia untuk berbincang banyak hal. Hal ekonomi adalah bab amat penting dibicarakan..

Tiba2 PM China tanya PM Malaysia.. ;
'Haiyaa... Apsal itu budak China wa suluh pigi Malaysia mau belajar.., lu kasi olang bantai dia punya p**i?"

PM Malaysia; "Wa talak tau.. Itu personal punya hal, maa..!"

PM China; "Mana ada personal punya hal.. Itu video satu dunia sudah olang tengok, maa..!"

PM Malaysia; "Jangan bising2 laa.. Jom masuk makan karipap sama jelly... K-jelly.."

Power of Microbes said...

BLOGGER PRO KERAJAAN WAJIB AKTIF BERSUARA DAN BERDISKUSI DI MALAYSIAN INSIDER DAN PROTAL PEMBANGKANG
Penulis perhatikan Malaysian Insider mahupun Malaysiakini atau Harakah daily bebas memberi pendapat dan Kerajaan atau blogger pihak pro kerajaan tidak menjawab atau membalas memberikan maklumat sebenar untuk pengetahuan orangramai. Akibat diam atau malas nak komen penulisan mereka, ia menjadikan tohmahan dan fitnah mereka terhadap kerajaan adlah betul. Dan jika dibiarkan rakyat yang membacanya mempercayai cerita yang dibawakan oleh portal pro pembangkang.
Penulis sarankan di wujudkan team cyber khas untuk menjawab dan membidas balik anggapan dan saranan serta pendapat pro pembangkang. Blogger yang berbahasa Inggeris perlu diperbanyakkan dan diberi gaji khas serta ruang kerja untuk menulis dan mematahkan `arguement’ pihak lawan dengan baik.
Blogger ini perlu diberi latihan dan harus berkerja di dalam satu pasukan. Input politik diberikan dari masa kesemasa supaya blogger ini berupaya mengendalikan peperangan cyber.
Penulis pernah mencadangkan penubuhan Tabung Peguam Muda Melayu dan konsepnya boleh digunapakai untuk cadangan Tabung Blooger Muda Melayu. Tabung ini boleh membantu membiayai kos penyewaan, api dan air dan internet,kerusi meja dan komputer. Kadang-kadang boleh digunakan membayar elaun blogger part time berdasarkan kepada jumlah penulisan. Etika penulisan yang baik harus dipeliharaan.
Penulis melihat blogger pro kerajaan semakin ramai bilangannya (syabas) akan tetapi mereka tidak melawan arguement pihak pro pembangkang dan tidak memberikan kemenangan kepada kerajaan. Penulisan mereka harus dikomen balik.
eopr