Tuesday, November 22, 2011

PENYONDOLAN TAHAP BABI

Semalam, Saifuddin Nasution bising tentang sejumlah wang yang telah dibelanjakan oleh NFC untuk Salleh Ismail, suami Sharizat Jalil dan Pengerusi Eksekutif melakukan ibadah umrah di Makkah. Katanya, duit umrah itu adalah DANA RAKYAT dan Salleh telah menyalahgunakan dana rakyat untuk kepentingan dirinya.

Setiausaha Agung PKR itu barangkali BUKANNYA SEORANG ISLAM yang sangat prihatin dengan Makkah dan Kaabah. Disebabkan itu, tidaklah dia faham maksud sebenar ibadah ziarah.

NFC merupakan pengeluar daging halal dan untuk jangka panjang, ia akan bertukar menjadi skala besar dengan golden share kerajaan di dalamnya. Arab Saudi merupakan pasaran halal terbesar memandangkan negara tersebut menerima kunjungan umat Islam paling ramai sepanjang tahun kerana Makkah, Madinah, Kaabah dan makam Rasulullah s.a.w.

Sebagai Pengerusi Eksekutif sebuah syarikat yang mendapat pinjaman bagi mengeluarkan daging halal untuk umat Islam, pastinya pasaran pertama yang akan diterokai adalah Arab Saudi. Dan untuk menggalas tugas tersebut, maka sejumlah peruntukan diperlukan memandangkan zaman sekarang, orang ke Makkah tidak lagi menunggang unta, berjalan kaki, berenang atau berlayar di lautan menumpang kapal.

Dan apabila sudah berada di Arab Saudi, sebagai seorang MANUSIA YANG BERIMAN dan KASIHKAN NABI-NYA, maka ibadah ziarah dilakukan. Selain daripada mencari keuntungan duniawi, alang-alang berada di negara yang menempatkan dua tanah suci, maka jalankanlah ibadah umrah.

Itu yang dilakukan oleh Salleh Ismail. Malah sesiapa sahaja yang beragama Islam dan mengaku beriman kepada Muhammad s.a.w. Salleh Ismail membuat promosi daging halal keluaran syarikatnya di Arab Saudi. Kesempatan berada di Arab Saudi menghantarnya untuk melakukan sekali ibadah ziarah.

Malangnya, Saifuddin Nasution terlalu buta untuk melihat hal itu. Kemunafikan yang membalut hatinya, amat keterlaluan sehinggakan orang yang mengambil kesempatan untuk melakukan ibadah ziarah pun dikatakan sebagai menyeleweng DANA RAKYAT.

Saifuddin Nasution barangkali tidak pernah melihat contoh teladan seperti itu di sekelilingnya. Ketuanya, Anwar Ibrahim berulang kali ke Jeddah dan Riyadh, tetapi amat liat singgah ke Makkah.

Bahkan Anwar yang mengaku telah dua kali menunaikan Haji, langsung tidak mempunyai sebarang bukti untuk membuktikan kata-katanya, sekadar satu pengakuan yang seringkali dibuat oleh kaum Taslim, Bahai, Brawel dan Qadiani.

Salahkah seorang manusia seperti Salleh Ismail, dalam usaha menjual produk syarikatnya di Arab Saudi yang dibiayai oleh syarikatnya, mengambil kesempatan daripada ruang masa yang tersisa untuk melakukan ibadah umrah?

Setiausaha Agung PKR itu cuba menyamakan Salleh Ismail dengan Anwar Ibrahim!

Satu kesilapan yang menampakkan betapa MUNAFIKNYA seorang Setiausaha Agung PKR yang tidak mempunyai sebarang kecintaan BAHKAN BESAR KEMUNGKINAN TIDAK MEMPUNYAI CITA-CITA untuk melakukan ibadah ziarah sepanjang hidupnya!!!

Terserlah kejahatan kemunafikan dan kezindikannya itu sepertimana kaum Yahudi Zionis yang bukan sahaja merampas tanah kaum Palestin, bahkan mengusir dan membunuh mereka beramai-ramai. Saifuddin Nasution mendesak kerajaan agar membekukan aset dan operasi NFC untuk menunjukkan yang dia bercakap benar.

BAGAIMANA DENGAN 150 kakitangan NFC yang sedang bertugas sekarang di ladang fidlot di Gemas, Senawang, mahupun di tempat-tempat lain? Apakah Saifuddin Nasution mempunyai back-up plan untuk memperjuangkan dan memastikan kebajikan kaum keluarga 150 orang kakitangan NFC yang bukan sahaja kehilangan kerja, bahkan kehilangan mata pencarian ekoran pembekuan dan pemberhentian operasi NFC sebagaimana Kerajaan Negeri Selangor memberhentikan operasi Program Pertanian Untuk Komersial selepas 2 tahun beroperasi pada Februari 2010?

Mungkin ada baiknya, jikalau Saifuddin Nasution mengarahkan ahli-ahli PKR untuk mengenalpasti kakitangan NFC dan anggota-anggota keluarga mereka. Kumpulkan kesemua mereka dan bakar atau tanam mereka hidup-hidup kerana penderitaan itu jauh lebih kecil berbanding membiarkan mereka terseksa tanpa mata pencarian sebagaimana yang dirancangkan oleh otak syaitan Saifuddin Nasution!!!!

1 comment:

Anonymous said...

Lembu Ada 4 ekor tuan...sekor lagi Lembu pondan Yaakop Sapari Jaga Hal Ehwal Pertanian Parti Haram Ketua Gagap Bisul...

Kita belasah barua barua Haramjadah DAPig ini cukup cukup...

Pengkhianat Bangsa Melayu!