Tuesday, November 8, 2011

RAKYAT KITA DISEMBELIH DI INDONESIA


Adrian Jay Pereira Dibunuh kejam di Jawa Timur awal pagi tadi..
Mangsa yang berasal dari klang ditemui mati dengan leher di Kelar..
Punca pembunuhan dipercayai tindakan mangsa menghalang motorsikalnya
daripada dicuri....

Benarkah puncanya sedemikian??
Atau pihak berkuasa Indonesia cuba sembunyikan Sesuatu??
atau ada Student Indon yang tak puas hati dengan mangsa???
Kebenaran pasti terungkai..

6 comments:

Anonymous said...

salam tuan..
mohon dipautkan blog ini..
http://penaksj.wordpress.com/
terima kasih..

Anonymous said...

dia orang ni kat malaysia penyamun kat indon pun penyamun aka pembunuh....buy indon lastYang malangnya ade yang baik2 pun terlibat same......

So Malaysian beware....nak buat demo, politicion kite asyik demo pasal yang bukan2 nak harapkan ambiga tu boleh blah agen songsang paling celaka.

Anonymous said...

nanti putihkan lagi lah indon kurang ajar ni...bakar jalur gemilang pun menteri yg berkenaan x reti bahasa lg.Rakyat x suruh benci indon tapi nak tegas lah pulak dgn indon ni..dah lah rakyat indon kat malaysia bnyk buat jenayah.

Anonymous said...

salam semua...

bila saya terbaca berita,bahawa pelajar Malaysia di bunuh di Indonesia pasal motosikal di curi,antara percaya dan tidak jee...dan saya tak nampak pun kerajaan Malaysia menyuruh kerajaan Indonesia membuat siasatan.Seperti mana yg berlaku pada wartawan kita yg mati di tembak di Mogadishu.Bagi pandangan sayalah...ini bukan kes curi motor..ini mesti ada kes lain yg cuba di selindungi oleh kerajaan Malaysia.
Buat KDN..dah berbuih dah mulut rakyat Malaysia ni membuat laporan tentang kebanjiran warga asing di negara ini.Lebih lebih lagi Indon.Tak perlulah...nak buat pemutihan ke..kehijauan ke...yg salah tetap di usir.!Kementerian buat pandang sepi jee...dalam suratkhbar macam macam statement keluar..tapi masih byk lagi yg kosong berada di Malaysia.Saya dah bosan dengan statement yg di berikan oleh Menterinya.

Anonymous said...

NAK BUAT MACAMANA TERPAKSA AMIK PEKERJA INDON..MULA-MULA DIAORANG DATANG MEMANGLAH BAIK BELAKA LEMBUT GIGI DARI LIDAH TAPI BILA DAH LAMA DAN TAHU KELEMAHAN KITA DIA BOLEH JADI BOS PULAK ....PERNAH ADA PEKERJA CAMNI LAST-LAST DIA JADI TAUKEH ..KITA TUTUP KEDAI..

Anonymous said...

Soalannya satu saja,
=> Betul ka kerajaan nak usir pendatang asing nie...BETUL ka, rasa mcm rugi jer , betul ka rugi, sapa yg rugi. Bila org pembantu rumah Indon kena dera, di Jakarta Bendera Malaysia dibakar, sikit2 dibakar... awat kita tak bakar plak bendera depa tu... ada berani...hahahaha, org Melayu bkn xdak telor tapi kerajaan yg takdak telor..., kita jaga keamanan konon tp depa ada jaga ka...??? tanyalah sapa pun...