Wednesday, January 4, 2012

LAPORAN POLIS: HENTIKANLAH...BUANG MASA


Aku tak fikir,menteri diatas akan ambil kesah
dengan kebimbangan rakyat terhadap rancangan jahat demo 901 isnin depan...
korang ingat Bersih???berapa ribu report???
ada kena tahan????
hentikanlah buat report ni....
Hisham tak kan layan punya....
Percayalah....

7 comments:

Anonymous said...

Aku gelak terguling guling bila ada orang dan pertubuhan buat laporan polis tentang 901 ni ....Pada kauorang semua rentikanlah buat laporan tu sianpolis polis tu jangan buang masa polis dan jangan bazirkan masa anda semua ......Sebab hisam tau apa yang dia nakbuat........ataupun kita tau apanakbuat pada hisam DIPRU13 nanti .....menyampah aku pada sampah politik sorang ni .......

Anonymous said...

bagi aku teruskan saja buat report walaupun hisham amaran tidak pandang kerana ia adalah strategi sikologi untuk menyerang pembangkang dari terus memperlihatkan mereka mendapat sokongan rakyat. makin banyak rakyat buat report polis ini menunjukan bahawa ramai rakyat tidak bersama parti kencing rakyat.

Anonymous said...

'Lu selalu kata gua tak beranai dan mentri amaran lah..sikalang gua mau tengok lu orang brapa berani mau gempur itu geng 901 punya..ada belani kah...'agak nya itulah yang terpahat dalam hati si hisyam nie..dia mahu tengok Melayu sama Melayu bertempur agaknya....

Apa macam mau sambut kah offer brader dari KDN nie....

Anonymous said...

Kalau nak menang besar PRU PM kena rehatkan seorang dua. Yang paling ketara Keris Mudin pahlawan melayu terakhir. Tapi nak rehatkan mudin bolih ke ? emak mudin mak sedara PM, emak PM emak sedara mudin. Mudin sepupu PM. susah tooo.

Tapi yang kelas, mudin kerja dia senyum aja. Senyum pulak lebar sampai ketelinga. Jenayah banyak bukan salah mudin 100% kita tahu. Tapi mudin kena tegas. Mudin juga perlu bertegas kes along. Susah sangat ke nak trace mobile No. yang terpampang di iklan untuk bungkus mereka semua. Apa ikhtiar, apa step, apa jalan , kita tak pernah nampak.

Yang kita dok dengar mangsa along yang sengsara saja ari ari.

stiejaa said...

tumpang lalu,kajang pak malau kajang berlipat,aku pulak tukang lipat

Anonymous said...

Sdra SDRA Keris Putra,

saya mohon izin masuk ,terima kasih

Setuju dengan Kepala Tajuk post anda walaupun Adam dan beberapa budak bangga dengan adegan turun bendera hingga UPSI dan USM dan flash mob KLCC hasil Julai 2011.

Pandangan saya :
Walau apa pun berlaku di kampus,saperti UPSI dan USM menjelang keputasan mahkamah,dan detik susulan,pada saya Najib tidak akan mengarah apa saja tindakkan atas mereka yang mengambil bahagian di KL jalan duta atau lain lain tempat.

sebab,
1. Najib sudah beri laluan lampu hijau new politik new civil disobedience.
Atas pandangan WORLD VIEW sangat Najib melihat konon nya demo demo ini sebagai new world orders dan new politik yang konon nya ada hubung kait dengan occupy wall street dan Taherah square dll.
Najib bangga atas persaman ini ,kita dah GLOBAL dan GLOKAL.
FElda pun dan Global.
PNB dan EPF dan Tabung Haji dah Global.... hebat betul world view dan blue ocean.

Kebanyakkan peminpin dari perkhidmatan awam GLC serta UMNO BN dari pangkat menteri senator dll sampai ke bahagian dan cawangan seangkatan sudah kematu "paralysed into inaction" sebab Najib amal NEVILLE CHAMBERLAIN.

Percaya lah :
tidak ada apa akan berlaku kapada orang orang saperti contoh ADAM dll,tidak ada apa tindakkan undang undang.

Kapada semua sdra ABT, tak Payah susah penat buat laporan polis,kesian PDRM.

2.Dasar pro Cina dan persekolahan vernakular dapat sokongan meluas dari Dao Zhong dan lain lain ucapan dasar serta sumbangan kewangan Najib kapada sekalah cina mendapat liputan luar biasa hinggakan kaum cina dan semua pati politik DAP MCA Gerakan yakin undi cina akan menentukan dan menetapkan corak rentak gaya amalan dasar prinsip kerajaan yang di paksikan 1M.
3.Najib sudah enggage dengan kaum Paderi gereja nak ambil hati mereka(ada orang kata sebab dia sekolah di St John dulu),walau ada Paderi Dr Eu lantang soal Artikle 153 dan kes DUMC, dan Kalimah Allah, Injil BM dan Islamic Herald....PLAYSAFE NAJIB.
4.Semua piminpin UMNO dan seangkatan hanya tompang sekaki sahaja atas ledakkan tembak kaki sendiri pentadbiran Najib saperti kes AA MAS Sime Darby E O NFC, dan sebuk dengar cerita FElda Global dan Proton, Khazanah.PLAYSAFE Najib.

Saya berpendapat bahawa 1.4 juta anggota kerajaan penjawat awam perkhidmatan awam semua buang masa saja sebab Najib dan rakan tidak akan ambil peduli akan laporan risikkan dan taklimat.
Najib kata , jalan kan tugas anda saperti di peruntukkan undang undang(ALA TUNDOL).
Di sini hebat sunggoh "tiada leadership" Najib.PLAYSAFE.

4.DAP MCA GErakkan yang menyentuh perasaan Melayu Islam Institusi Di Raja sehingga Art 153 pun nak di cakap olih Paderi EU.... Pengundi cina tidak undi UMNO BN..."clear and present writing on the walls"

5.Paling hebat sekali Mr KOOL Najib akan pergi ke akar umbi saperti belia dan kaum muda yang bilangan nya 7(tujuh) juta orang,melalui rangkaian " virtual listening" tweeter fasebuk social media sebagai jalan lencongan dan jalan pintas sebab Najib mengaku "he assured his online friends that he read their comment ideas complaints and he did his best to respond" maana nya kabinet dan 1.4 juta penjawat awam semua jadi tunggul kayu buang masa habis kan beras dan pendapatan negara sahaja.MR KOOL Najib.

6.Najib sendiri yakin beliau beliau adalah Presiden Parti 3.43 juta ahli UMNO juga suami FLOM.

Saya bersedia untuk sambut Najib bukan sebagai Prime Minister tetapi sebagai ketua pembangkang selepas PRU,merangkap,Najib yang world view playsafe liberal terbukaan kelainan
human rights civil liberties innovation transformacy politik enggage vernakular populis generasi Y kayuh basikal nonton bola sepak MUFC cool dengan IPOD tablet tweet FB blakberry new politiks new civil disobedience inclusive blue ocean high income world view global sangat 1M peminpin 7 juta belia dan kaum muda.
Jangan salahkan mereka yang rancang rampas Putra Jaya,anda Najib yang telah beri peluang dan ruang( ambil alih dari TUNDOL)
Dapat lesen besar 1M
arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said...

hisham penakut..nak jaga jawatan naib presiden umno..buatpe la ko duk kdn..standard ko menteri belia dan sukan je..mnta2 ko kalah pemilihan umno akan datang..paling bagus ko kalah pilihanraya..klau setakat 1 kerusi x kalah umno..buat apa kita nak sokong org yang bukan pejuang...ish ish