Friday, January 6, 2012

PAKLAH NICE MAN.....NAJIB PLAYSAFE MAN...



Najib oh najib....
kadang2 bab keselamatan negara kalau nak salahkan Hisham amaran pun tak leh gak..
keputusan sebenar ditangan Najib jugak...
Segala perhimpunan haram besar yang dianjurkan Najib dilihat Cool....
Konsep yang najib bawak bahaya..dia terlalu world View sangat...
Dipendekan cerita style najib New Politic New Civil Disobedience...

yang kp nampak,najib happy dengan demo2 ini kerana ia sama dengan
demo2 lain di dunia seperti tahrin square dan occupy wall street dan menganggap ini sebagai new world order...negara yang sedang membangun mesti berani tempuh perkara ini...
akan tetapi sejauh mana Najib berani???

Dasar-dasar najib hari ini semua mesti menjaga hati cina...
walhal najib tahu yang cina tak kan bagi undi lagi kat BN....

Bila dengan Cina semua masalah mesti dengan duit...
tabur sana,tabur sini...
sekolah sini 2 juta,sekolah sana 3 juta
gelanggang bola keranjang pun bagi 3 juta...
sibuk kayuh basikal dgn guan eng(nak nampak popular..)
aku percaya najib nak dilihat popular dimata cina
najib dah try,najib dah cuba
tapi aku percaya target dia tak berjaya....
yang terakhir peluang najib tahun baru cina ni....
ini last aku percaya....
tapi lepas tahun baru cina,kaum cina masih dingin dengan BN
Aku harap najib dah leh lupakan kaum ini buat sementara waktu...

Adakah anda semua dah bersedia nak sambut najib sebagai ketua pembangkang selepas PRU13???Mesti belum kan???
Jangan salahkan mereka yang merancang untuk tawan putrajaya
tapi salahkan najib yang terlalu playsafe giler babi dengan memberi ruang dan peluang yang secukupnya buat pembangkang merampas putrajaya...

Aku tgk corak pimpinan dengan Tundol dah takde beza...lebih kurang sama
bezanya Najib ubah sedikit dasar,,,,

Tun Mahathir tinggalkan jambatan bengkok
Paklah tinggalkan Koridor
Najib tinggalkan Transfomer....

No comments: