Saturday, April 14, 2012

TAK BOLEH TAHAN!! 250,789 ORANG TURUN DEMO PETANG TADI




KL lumpuh.
Busra Saham mungkin tak buka isnin ini..
Ramai yang tak berani lalu KL..
10 RIBU anggota polis dikerah kawal keadaan
Tentera sedang siap sedia mengambil Tempat..
Najib BAKAL digulingkan....


hehehehehehehhe ramai giler babi beb
turun demo PTPTN tadi...
muka semua maacam hanjing pun ada...

22 comments:

Anonymous said...

menganggu lalu lintas. kalau aku yg drive waktu budak-budak ni demo. aku tunjuk je jari tengah!

Neilkie69 said...

Yang turun DEMO tarik balik PTPTN kerana mereka ini tidak perlu pada PTPTN mak bapak depa semua dah kaya-raya. Semua pembelanjaan untuk belajar dia boleh bayar sendiri. Makan, minum, buku, sewa rumah dan segala bil depa mampu bayar. So taik balik PTPTN darip[ada mereka yang berdemo ini...

Muka Petang said...

Salam tuan,
Mohon pautkan link kami sibuti-selamanya.blogspot.com terima kasih tuan!

Anonymous said...

Hutang Ah long ada berani ke x mau bayor..? bikin malu melayu saja ! cehh !

Anonymous said...

Yang dah dapat kerja tu tak der masa nak layan. Baik buat overtime banyak2.

Yng terjerit-jerit ni merupakan orang yang tak tahu bersyukur. Satu sen tak pernah bayar cukai ada hati nak minta percuma pendidikan.

Suruh kerajaan Selangor hapuskan duit bayaran pengajian UNISEL dulu, baru boleh cerita. Kalau nak cerita janji,, apa pun boleh...Surga pun jadi, boleh janji...Besok kalau tak dapat kerja, pun nak gulingkan kerajaan...dasar STUDENT FOTOCOPY...Anda tidak berfikir dan menganalisa. Anda hanyalah manusia yang copy and paste.

Anonymous said...

udah-udahlah nurul izzah, bersedialah untuk digulingkan dalam PRU13... kami semua mahu pembelaan, bukan politik murahan...

Anonymous said...

Pendidikan percuma bermakna cukai yang tinggi. Nanti lebih susah sebab harga barang tinggi. mok

Anonymous said...

Kau kroni BN boleh le dapat biasiswa walaupun tak layak kat IPTA, IPTS dan macam-macam GLCs.

Yang tak de kabel mak bapak macam mana?

Pendidikan percuma suatu kewajipan kerajaan mana-mana negara pun kalau mampu, tau tak?

"Rakyat didahulukan" pi mana ni?

Kurangkan projek kroni-kroni berbillion-billion tu setiap tahun dan termampu.

Apa masalahnya?

eXception said...

Waaaahhh... Ramainyaaaaaa!!! Ha ha ha ha ha ha ha!!

Azmin Maki Anwar... Adakah Shamsidar Puncanya??

Anonymous said...

gerombolan anjing2 suruhan al juburi nih.. elok dilanggar dengan lori taik je haiwan2 liar nie

Anonymous said...

apa la budak2 ipt yg mangkuk hayun ni mengarut...nak mansuhkan ptptn. nak belajar free... buat demo..tak abis2 nyusahkan org awam...org dok belajar..sibuk buat demo...pak turut ngan mak turut je ramai...memang bangang sapa yang buat demo tu. akal letak kat tapak kaki..ptuihhh.

Anonymous said...

Anon 12.06, Jadi sakit hatilah kerana prasangka bahawa biasiswa untuk kroni? Siapa yang ajar kau cakap macam ni? Bapa aku buruh, mak aku tak pernah kesekolah. Aku dapat biasiawa sejak dari sekolah ampai ke universiti! SIAPA kroni aku? aku memang top 5 dari sekolah rendah ke menengah! Oleh kerana aku dh berjaya sekarang dan secara kebetulan menyokong parti bangsa aku UMNO, aku ni ada kronilah? lagi sekali aku tanya siapa kroni aku? Jangan sebarang tohmah, berdosa, seperti dosa-dosa yang orang PAS buat kepada aku hanya kerana dengan kehendak Allah dijadikan aku pandai , berjaya dan berada, maka korang yang sakit jiwa dan otak ni senang-sengan cap aku kroni! berdosa besar! Kalau tak tahu menari jangan kata tanah tinggi rendah!

Anonymous said...

Ahaks...padan muko ko Anon 12.06! Apo bingai sangat? Nampak sangat ngok nyerr....

Anonymous said...

memang bangang pun penyokong aljub. tau apa? tau tuduh kerajaan zalim. yang depa tak tau aljub tu dah saiko. satu keluarga tu dah boleh masuk hospital

Anonymous said...

Anon 12.06 mmg bangang tahap gaban. Kat tmpat aku blajar ni majoriti anak2 org PASewel yg dpt PTPTN..kepala hangok kau kata kroni Umno.Kau memang bangang sampai bila-bila!

Anonymous said...

Anon 12.06 Kat tmpt aku blajar ni majoriti anak org PASewel yg dpt PTPTN. Kroni apa pulak tu.Kau mmg bangang sampai kiamat!!

Anonymous said...

Yang jadi ketua demo mahasiswa yang kurang cerdas dan telah digantung pengajian ... CGPA berapa ? Masuk UPSI pun tiket dan kuota Melayu ... tak sedar diri ...

Anonymous said...

Budak baru tukar baju sekolah..nak tunjuk hero..lepas ni tolong demo hapuskan pinjaman motor, keter, rumah..amik course business admin dan ntah apa lagi tapi tak tau apa yg dia belajor..supply & demand, ROI..semua tu takde makna sebab semuanya free..belajor dulu dapat 1st class baru le betui..ni cukup makan aje..tu pun sibuk nak beli h/phone, moto..

Anonymous said...

Apa kata lepas ni kita pulak buat Demo mintak kerajaan tangkap dan dakwa budak2 kurang ajar ni. Hukum buang daerah atau komuniti servis yang di selia oleh DBKL.

Anonymous said...

Tidak mahu PTPTN, 'hantar balik'...tak perlu melalak sbb orang lain masih perlukan PTPTN untuk membaiyai pbelajaran anak2 sbb kita orang bukan orang kaya...masuk 'u' bukan 'dipaksa' ambil PTPTN...dah ambil, bayarlah..berkorban untuk ilmu dan masa depan...kalau free segala2nya lingkuplah dunia pddkan, sebab 'org' tak kesah..lulus gagal, aku peduli apa...???

Anonymous said...

Nielah mahasiswa x mahu malu,dah pakai duit bayarlah..kalo x nak bayar g dapatkan first class degree..nie duk sibuk wat demonstrasi sane sini,menyusahkan ramai orang..wat malu keluarga korang lah wei..

pakwadin said...

adik2 dan anak2 sekelian-ada otak pokkai, ada bijak gadai, ada kepala angguk, ada duit bedai, ada mata pejam-itulah bapa dan anak2 orng PAS,PKR (melayu) adik2 anak2 BN jagan lah dok ikut yok budak2 tak cukup sagi tu, belajar rajin2 skor cgpa best punya automatic pinjaman jadi biasiswa-lepas tu dpat kerja bagus2 berbakti balik kepada Agama Bangsa dan negara-kita cuma ada negara ini saja, ingat .. .. .. jangan jadi pak pandiak menang sabung kampong tergadai.