Saturday, June 2, 2012

Isu K-POP:Zed Zaidi Makin MeroyanMEMANG menjadi hak sesiapa pun untuk bercakap mengenai apa sahaja yang diingininya, itu prinsip di negara ini.  Soal akan ada tindakan susulan kalau-kalau hak berkenaan disalahgunakan, itu soal lain.
Termasuk juga dalam soal Presiden baru SENIMAN, Zed Zaidi yang dilaporkan ‘naik angin’ dengan kehadiran artis K-Pop memeriahkan Hari Belia Negara di Putrajaya minggu sudah.  Seperti biasa, punca kemarahan Zed Zaidi ialah tentang bayaran yang padanya tinggi dibanding dengan artis tempatan, selain soal kemasukan artis luar.

Sekali pandang memang ada asas kepada teguran Zed Zaidi itu, tapi bila difikirkan semula, nampak sangat Presiden Seniman ini mempunyai otak setaraf budak-budak, kalau tak lebih rendah lagi.  Alasan penulis berkata begitu mudah, K-POP adalah satu industri dengan berjuta peminat di seluruh dunia, dimana layaknya nak dibandingkan dengan artis tempatan yang paling jauh pun boleh pergi ke Indonesia sahaja?

Baca Lagi Disini

1 comment:

Anonymous said...

si zaidi BODOH tahap BEBAL..kpop ramai peminat diseluruh dunia termasuk di msia

org minat kpop apa masalahnya? Zaidi bodoh nak halangan org minat kpop dan paksa org tuh supaya minat artis tmpatan? Bodohnya si zaidi babi..