Wednesday, January 9, 2013

GEMPAR!! SOFEA PUTIH LAMBANG KEGAGALAN MODAL INSAN UITM?

Sofea Putih

"Uitm Pusat LGBT Negara" ungkapan yang bisa kita dengar di Seksyen 7 Shah Alam..
Ini Realiti,aku tak berniat nak memburuk-burukan Universiti yang banyak berjasa untuk orang melayu dan bumiputera,akan tetapi anggaplah benda ni satu teguran ikhlas dari aku,yang melihat kehidupan sosial pelajar-pelajar Uitm di Selangor khususnya di Shah Alam dan Puncak Alam..

Seksyen 7 Shah Alam, kita tak perlu lagi hairan dengan kehadiran golongan lelaki "lembut" ini.. mereka ini mempunyai krisis identiti yang sangat kritikal..Pihak Uitm perlu ambil maklum perkara ini..
suasana lelaki punyai alat make-up, suasana lelaki bermake-up di kedai-kedai makan, suasana lelaki-lelaki dijeling dan disiul oleh golongan lelaki "lembut" ini bukan lah asing di seksyen 7...

Trend Terbaru, siang hari mereka lelaki,dan malam hari mereka berani memperagakan pakaian ala wanita sudah menjadi kebiasaan di Seksyen 7 ini..

Terbaru dalam seminggu dua ini, Uitm Puncak Alam pula digemparkan dengan kehadiran Sofea Putih..
SIAPA SOFEA PUTIH?
Sofea Putih

Sofea Putih atau lebih dikenali sebagai Saifuddin Ilias mengemparkan UITM Puncak Alam apabila "teman lelaki" nya memuat naik gambar aksi mereka di ranjang didalam Facebook.. Bekas Pelajar Sekolah Berasrama Penuh Intergrasi Kuantan(INTEK) telah mengubah wajah dan batang tubuh untuk menyerupai wanita..Cantik Bukan? hehehehehehe
Wajah Sebenar Sofea Putih @ Saifuddin Ilias


Jadi apa yang penting disini,aku berharap Uitm kena Pastikan tiada lagi Sofea Putih yang baru akan lahir di Uitm..Harap Uitm tak terlepas Pandang akan perkara ini sama ada dalam Kampus mahupun diluar Kampus..
Seruan kepada pihak yang berwajib, bertindaklah segera sebelum perbuatan TIDAK BERMORAL seperti ini berkembang menjadi ikutan mereka yang lain sehingga mencemarkan Islam dan nama baik negara kita serta UITM itu sendiri...

25 comments:

Sudir said...

Sofea Putih dibanteras kang muncul pulak Sofea hitam..

Anonymous said...

Salah UMNO jugak ke? aku tunggu komen ..

Anonymous said...

Kalu nak tengok ahli2 LGBT nih, bukak facebk dan taipkn nama mana pompuan dan diakhiri less - 'nama' ruang 'less'. Carilah berlambak yg dari Uitm. X caye, buat sendiri..! Nak yg jantan lak, buatlah yg jantan punya..

Anonymous said...

Ada ke sofia hitam, boleh tujuk diagram?

Anonymous said...

INI SEMUA SALAH UMNO!!!!!!

Anonymous said...

Aku kurang bersetuju dengan tajuk article ni . Bagi aku didikan dari pada ibubapa sangat penting . Ibubapa yang mencorak anak-anak . Cukup didikan agama , in shaa allah semua ni takkan jadi . So kat sini aku rasa better jangan menuding jari ke uitm atau parti pemerintahan . :)

Anonymous said...

korang ni apelah..dia baru masuk uitm 1sem jer kot..asal nak salahkan uitm...aku rasa beter korang salahkan INTEK tuh..pasal dia skola kat ctu lama kot...
patut letak'.......lambang kegagalan modal insan INTEK'

Anonymous said...

430"GEMPAR!! SOFEA PUTIH LAMBANG KEGAGALAN MODAL INSAN UITM?" ???...apehal salahkan UiTM...sbelum masuk UiTM lagi die dah mmg mcm tu la

Raja Amir said...

Sori lah . bukan nak cakap ape . mase dekat INTEK die okay je . lepas keluar , ntah ape-ape jadinya . dan die start buat bende terkutuk tu mase dekat alam universiti . bukan intek . I'am INTEKIANS .

Anonymous said...

Setuju jugaklah ada pihak berwajib perlu ambik tindakan. tapi, tak boleh nak salahkan pihak tertentu. Ini bukan salah Universiti atau apa, ni salah ramai pihak, terutama empunya diri. Nampak di mana agama tu penting untuk jaga adab, akhlak, dan bimbing fitrah kita sebenarnya.

Kenapa tak letak artikel, SOFEA PUTIH; SALAH IBU MENGANDUNG?

sekian.

Anonymous said...

Salah Kita semua..kita sesama Islam ada tanggungjawab kepada saudara & saudari SeIslam kita. jangan tunjuk keburukan orang dan menunding jari kepada sesiapa...kita perlu tanya diri kita dulu termasuklah saya sendiri..apakah yang kita perlu lakukan sebagai seorang muslim jika ada kawan@sedara@keluarga kita yang terdekat menuju ke laluan seperti Sofea Puteh...

syahrol zack said...

awl2 article tulis mcm ni 'aku tak berniat nak memburuk-burukan Universiti yang banyak berjasa untuk orang melayu dan bumiputera' pas article ni da dipos kan n dbce sume org, da kompem2 la nme UiTM diburuk kan.. dlm UiTM xde pon course tok lki jd pmpuan or sblk nye.. sdg kn dlm etika pmakaian stdnt x leh pkai mnyrupai jntina yg brtntangan.. pe yg jd ni atas dri sndri.. xde kne mngene ngn unvrsiti.. knpe nk kte UiTM x amek prhatian bnde ni, parents dorg da xde ke nk tgo ank msing2? mmburuk kan pihak laen atas kslhn org laen,ko tnggung la sndri dose sebar kan cte mcm ni..

Anonymous said...

Oh my God!!! budak skolah aku!!

wrgauitm said...

sofea putih tu masuk uitm puncak alam mmg siap2 dia dah jadi mcm ni.means,before masuk dia dh aww aww.cara ayat macam uitm pulak yg jadikan dia mcm tu.anway dia dah kluar dah pun dr uitm.x yah nk buruk uitm laa.

wrgauitm said...

sofea putih ni masuk2 uitm puncak alam dia dah mmg siap2 jadi mcm tuu.means,before msuk uitm dia dah aww aww.xyah nk salahkan uitm.anyway,dia dah kluar pun dr uitm

wrgauitm said...

sofea putih ni masuk2 dr uitm puncak alam mmg siap2 dah jd cmnii.means,before masuk uitm dy dah aww aww.xyah nk ckp salah uitm bagai la kan.anyway,dy dah kluar pun dr uitm.

Anonymous said...

berbalik kepada diri sendiri

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

lecturer UiTM ya gay pun ramai juga...

Anonymous said...

aku ex palam, sama batch dengan dia. waktu awal2 dia memang dah lembut tapi tak lah ekstrem sampai macam ni sekali. kite orang selalu perasan dia sebab dia suka pakai seluar warna terang2. awal2 dulu dia ni pakai baju dengan seluar macam biasa je tapi of kos lah pakai make up.
ramai jugak member2 lembut satu geng dengan dia tapi alhamdulillah, lepas dia keluar waktu sem 2, ada aku tengok member2 dah tak lembut.

kite orang tak expectlah dia jadi macam ni.ingat ke lepas dia keluar palam, jadi normal balik. satu palam kecoh pasal dia dengan gambar2 yang sangat mengejutkan kami semua. tak sangka dia jadi macam ni.

Anonymous said...

“Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.” (HR. Muslim, Abu Daud dan at-Tirmidzi)

Read more: http://ustazlove.com/blog/2011/03/soal-jawab-hadis-larangan-membuka-aib/#ixzz2cnmNppen

Anonymous said...

apa lah nak jadi dgn budak2 melayu sekarang ni, yang jantan nak jadi pompuan dan yang betina nak jadi jantan. Dah tak tahu ker hukum hakam. ada tak benda tu? kalau kunsa lain lah.

Anonymous said...

ape nie.. semua nak salahkan itu ini... uitm ker.. intec ke.. semua xde kene mgena.... jgn nak tuding jari kat uitm ke ape ke.... kalau kene batang idung korang? baru tau.. kita berdoa la dia cepat berubah dan insaf... sorry kalau ada terasa.. im uitm student.. and i know him..

NUR HATI said...

Saya juga warga INTEK. Klau dah dlm diri nekad mahu sebegitu. Nasihat diendahkan. Tak perlu salahkan sesiapa, politik terutamanya. Semua perkara mau dipolitikkan.. Sampai bila pon takkan habis agenda nya..

Anonymous said...

Assalamualaikum .
Agak2 r by , nk salahkan intek pulak . Ka sape nak judge sesuke hati ? Kau ingat kau perfect sangat! Kite x tahu puncanya ape , so xpyah nak gatai tangan tuding jari salahkan mane2 pihak . Segala yg terjadi hanya Allah yg tahu . Kite manusia and sebagai saudara muslim seharusnya mendoakan dia .