Thursday, February 7, 2013

KISAH YANG TIDAK AKAN KELUAR DI HARAKAH"DS Najib Razak antara menteri yang hadir paling awal semasa kematian Ust. Fadzil Noor rahimahullaah. Beliau tanya apa yang boleh kerajaan bantu. Lalu diminta ambulan untuk dihantar jenazah ke Kedah. Beliau terus membuat panggilan telefon mengarahkan disiapkan sebuah pesawat TUDM untuk menghantar jenazah pulang ke Kedah. Begitu juga Tun Abdullah Badawi juga masuk ke dalam van jenazah..."

Lalu Ustaz Nasha menyimpulkan satu konklusi perpaduan:

"Sampai bila nak bersatu? Takkan nak tunggu mati baru nak bersatu? Takkan nal tunggu negara pecah belah baru nak bersatu? Masa tengah tenang nilah kita bersatu..."

Atau sepertimana yang diungkapkan bekas Timbalan Presiden Pas, Ustaz Nasharudin Mat Isa.

(Soal Jawab TV3, 6 Februari 2013)1 comment:

Anonymous said...

Sedih teramat sgt. Bila tangan dihulur utk bersatu, sentiasa ada persangkaan buruk dek kerana masih berdendam kisah lama. Ckp la apa pn, pusing la ayat2 nk sedapkn dgr utk menghalalkn persengketaan. Mengelakkn perdamaian. Aku pnh dgr org PAS sendiri ckp, "biarkn.....biar anak dia rasa plak (anak tun razak). Biar padan muka"... Itukah yg keluar dari mulut org2 PAS....hasil didikan dan tarbiah Islam kononnya. Mana x nya..boleh kata hampir setiap ceramah agama diselitkn dgn agenda politik. Boleh berpolitik, ade hadnya. Jgn smpi sesuka hati buat fitnah. IGT. Awak tu ngaku parti islam. Jadi tindak tanduk perlu berasakn islam. Kalau x....jgn guna nama islam kt parti tu. Buat memalukn...dan memualkn.