Monday, March 18, 2013

AYUH NAJIB BELI INI PESAWAT PENGEBOM SU-345 FULLBACK



FAKTA- 
*Menandingi Program Amerika Syarikat "Joint Strike Fighter"
*Mula beroperasi Tahun Lalu selepas tempoh percubaan sejak 2006
*SU-30 MKM ialah pesawat tempur, SU-34 Fullback ialah pesawat pengebom moden.
*Sayapnya mampu bawa 8Tan Bom
*Kopkit diubah dengan Juruterbang dan pemandu arah duduk sebelah menyebelah
*Mempunyai Tandas Untuk Keselesaan Krew
*Bernilai USD36Juta atau RM111 Juta Setiap Satu









21 comments:

Anonymous said...

boleh ke kerajaan beli pesawat seperti ini?. tambahan pula su 345 adalah pesawat pengebom jarak jauh memandangkan negara ktia ini takde la besar mana jadi aku rasa kerajaan perlukan sebuah jet tempur yg mampu menyerang musuh dari udara dan darat aku rasa kerajaan patut pertimbangkan pembelian SU PAK-FA ni. kalah F-35JSF yg singaporak cadang nak beli ni. lagipun kita dah SU-30MKM yg paling terbaik di Asia Tenggara. gerenti ia gandingan mantap dalam ATM dan kebanggaan negara kita ada pesawat secanggih ini.ms.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_PAK_FA

Anonymous said...

Puiiiih...! ini baru pengganas kiram mampus...hancur berkecai jadi habuk...tidak payah susah-susah nak diforensik lagi buang masa... Boom semua hutan biar jadi padang ragut kerbau senang pasukan kesalamatan tembak saki baki yang tempang atau kudung terkena bom... durjana punya pengganas negeri sulu digadai ada hati nak tuntut negeri orang lain... Ketagih sangat nak berperang lawanlah askar Filipin tu..baru dapat negeri sulu balik...

Anonymous said...

aku sokong 100%.

Anonymous said...

SU-30MKM 18 buah sudah cukup. tetapi memerluakan sebuah pesakit sokongan yang membawa radar yg boleh memeberi amaran awal tentang kedudukan musuh. x ingat apa nama pesawat tu aew/ew klau x salah. Singapore ada 4 dan thailand ada satu. Semasa perang isreal dan syria+Mesir. Pesawatpejuang israel berjaya memusnahkan berpuluh pesawat musuh dgn bantuan pesawat ini

Anonymous said...

tak berbaloi. Pengganas kiram bedil dgn keta kebal cukuplah.

Anonymous said...

yg dr dulu minat Su34 ni,

Anonymous said...

malaysia patut beli pesawat AWACS (aerial warning and communication system)2x pon dah cukup, senang nak intercept enemy punya communication, gune electronic warfare, sekarang more focus to non-traditional security

Anonymous said...

AKU DENGAR IRAN DAH CIPTA PESAWAT PEJUANG CANGGIH YG.LEBIH HEBAT DARI EURO FIGHTER..

LAGI MURAH ..AKU YAKIN TEKNOLOGI DIA DARI CHINA DAN RUSSIA..

THIS IS RIGHT TIME TO PURCHASE THOSE ASSET..SHOWS TO UNITED STATES THAT ONCE YOU SUPPORT LANUN KIRAM, WE BRING YOU THE WEAPON THAT YOU NEVER IMAGINE CAN BELITTLE YOUR STUPID ASSET!!

gen2felda

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, (AWACS)lah Bro....

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....1167

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....

Anonymous said...

Airborne Warning and Control System, or AWACS lah Bro....

Anonymous said...

Jiwa perwira......Belanjawan akan datang bajet untuk pertahanan lebih kan. Negara kita kena lebih peka dengan peralatan yang lebih moden.

Anonymous said...

AWACS is good choice...for better airspace n area control from enemy strike....tapi apa yg betul2 kena ada sekarang ni adalah.....intelligance or spy plane....yg mempunyai kapasiti utk buat elint n sigint....bleh memantau setiap data eletronik dan signal.....terus filter...baru la bleh tau apa yg musuh rancang..baru bleh buat better battlefield plan utk panglima2 perang.....baru bleh buat raid without been traced...just my 2 cent.....

Anonymous said...

bole kalo nk beli...sape2 yg kne income tax, saman2 polis atau aes tu,sgale cukai2 dlm malaysia ni korang byr..ni x,semua nk kawtim,nk sparuh hrge,bru pembangkang jnji langit ngn bumi korg da stuju..psl ape?? psl sume nk free..mcm ni nk suro beli peralatan perang cnggih2,,mati laa..tu pon dorg kumpul cket2 nk bli alat perang..yg laen sume pndai komen..bile perang alat x canggih la..baik korg pk knpe negara x beli,,sbb xde duit..korg pk2 dlu lain kali..jgn main taroh je slhkn ngare...

Anonymous said...

untuk kegunaan jangka masa panjang MALAYSIA HARUS BELI PESAWAT INI.

dunia ketenteraan makin hari makin canggih jadi tak salahnya jika malaysia membeli pesawat ini untuk kegunaan ketenteraan di masa akan datang....

PERSEDIAAN AWAL LEBIH BAIK DARIPADA MEMIKIR UNTUK PERSEDIAAN...

Anonymous said...

Kete kebal utk pengganas kiram memang la berbaloi...tapi persediaan jet2 canggih ni adalah utk masadpn...kerana keamanan & hasil negara kita ni memang dicemburui oleh musuh2 luar yg berlagak sbg sahabat...tambah pulak lagi disokong oleh musuh2 dlm selimut & luar selimut yg berada dlm pakatan....memang Kjaan perlu tingkatkan budget Kem.Pertahanan...jgn negara2 lain pandang sebelah mata je Msia ni...