Tuesday, March 19, 2013

BINATANG INI LEBIH MULIA DARI KEYBOARD WARRIORS!


Tahukah Anda Anjing German Sheperd turut terlibat dalam Op Daulat Kali ini untuk mengesan Saki Baki Pengganas Sulu yang masih berada di Tanjung Batu..
Binatang ini sering dijadikan Bahan Cacian mereka(Keyboard Warrior)  kepada Anggota Keselamatan ..
Bila Gambar ni keluar,Sekurang-kurangnya Ada Memberi Sedikit Kesedaran Kepada Mereka agar jangan jadi Hero depan PC dan Laptop,walhal dalam pada masa yang sama, Binatang ini lebih mulia dari mereka dan Binatang ini juga terlibat dalam Op Daulat..

Semua Pihak ada Peranan,jadi kalau kita tidak mampu berterima kasih kepada Pasukan Keselamatan yang sedang bertungkus Lumus menentang Pengganas Sulu, Janganlah kita hina dan caci mereka...

Fakta Mengenai German Sheperd
* Sekor Berharga RM30-50K
*145 Ekor German Sheperd Seluruh Negara(Unit K9 PDRM)
*Mengesan Kesan Darah
*Mencari Orang Hilang
*Mencari Kesan Suspek/Mangsa Dalam Hutan
*Mencari Mangsa Bangunan Runtuh
*Tempat Kebakaran
*Letupan Bom
*Tanah Runtuh

10 comments:

Anonymous said...

Biar K9 kejar dan koyak-koyakkan badan pengganas kiram....! Kepada Puak Pencacai PR.. tangkap dan hantar diaorang masuk Zone Merah arahkan diaorang pakai uniform Vat 69 PDRM tengok sandiwara ke atau real bullet datang singgah kat kepala batu diaorang...

Anonymous said...

mohon kerajaan sebarkan berita yg benar mengenai lahad datu .. biar dorg tahu betapa kejamnya kerajaan sulu terhadap tentea kita .. jgn sembunikan kebenaran .. sekian terima kasih ..

Anonymous said...

yg d guna k-9ke bukan unit anjing perang atm??? nmpk pix tu mcm anjing perang atm???

Anonymous said...

Kasi anjing gigit-gigit dulu sepuas-puasnya baru tangkap.

blackheart said...

ni unit k9..anjing perang lain,,

blackheart said...

k9...n unit k9,,anjing perang lain,,,

Pejuang Bangsa said...

yang atas tu anjing perang... kesan dan bunuh

Anonymous said...

Tak kisahlah anjing pdrm ke, atm ke, yang bestnya anjing2 tu pastinya hebat2. No where to run puak2 kiram durjana tu. Biar mereka disiat2 dan dimakan anjing2 tu. Perbuatan puak kiram tu lebih kejam pada anggota keselamatan kita.

marah betul aku niiii.....

Anonymous said...

K-9 atau Canine merujuk kepada anjing.. "belonging to the Canidae, a family of mammals, including dogs, jackals, wolves, and foxes, typically having a bushy tail, erect ears, and a long muzzle: order Carnivora (carnivores)" - sumber free dictionary..
kata mudahnya adalah K-9 adalah anjing (canine bahasa omputihnya)..
PDRM mengelar unit anjing mereka sebagai unit anjing pengesan K9 yang fungsi utamanya ialah mencari/mengesan..manakala ATM menggelar unit canine mereka sbg Cawangan Anjing Perang TD yang berfungsi bukan shj sebagai pengesan bahkan juga penyerang..

Setan Gondol Merah said...

Yang penting tak kira samada anjing polis atau anjing tentera, kedua2nya adalah anjing. bukan sekor anjing sekor biawak, atau sekor platipus manakala sekor lagi anjing. Tidak tidak tidak. Kedua2nya ialah anjing.
Pasal anjing pun nak carik pemenang padahal dua2 team bergabung, payahh..