Thursday, March 21, 2013

GAMBAR OP DAULAT 21 MAC 2013- UNTUK HEBAHAN MEDIA








Sumber-Kementerian Pertahanan

16 comments:

Anonymous said...

selamatkanlah perwira-perwira negara kami di sana ...allahuakbar!!!

asifadio said...

Superlynx! One of the best heli in the army

Anonymous said...

Semoga tiada lg yg terkorban....Aminnn...

Anonymous said...

Dgn peralatan ketenteraan yg canggih ni mcm mana plak Msia boleh diceroboh? Part ni tak berapa fasih aku.

Anonymous said...

Superlynx tu milik Navy. Mungkin combined forces untuk geledah musuh negara. Pada masa sama boleh gerunkan musuh yang mana boleh tunjuk semua cabang ATM dan PDRM kita ada persefahaman mantap

SweetHURT said...

Semoga tidak ada lagi wira2 negara yg terkorban.

Setan Gondol Merah said...

Anonymous:-
"Dgn peralatan ketenteraan yg canggih ni mcm mana plak Msia boleh diceroboh? Part ni tak berapa fasih aku. "

Jangan rase pelik, Amerika ade lebih sejuta MBT, MBS, Aircraft carrier, Radar, detector, satellite, lebih 6 agensi untuk kawal perairan, lebih 200,000 patrol boat, lebih 150 ribu jet pejuang, lebih 100 ribu pesawat pengebom, lebih 1 juta helikopter (untuk pelbagai fungsi), orang mexico bole masuk jugak.. WTC boleh roboh jugak.. So harap ko jangan pelik.. Yang penting x perlu risau pasal tue, tue tugas pasukan keselamatan.. Sekian, TQ..

Nurul Hafizah said...

Klau dah tak faham..
pergi la buat research bg paham..
Dah berbulan org bincang topik ni..
Ko masih tak paham2.
susah betul la... Haish!!!

Anonymous said...

Terbaik setan gondol merah.itu jawapan yg tepat untuk manusia yg kurang pemahaman mental Dan fizikalnya.

Anonymous said...

Kami sayangkan perwira2 negara. Setiap hari doakan mereka agar sentiasa selamat...Terima Kasih perwira2 ku kerana masi berada d tempat kami...kerana anda semua kami selamat d Sabah...

Anonymous said...

US ada sejuta helikopter? ko biar betul bro...

Anonymous said...

superb betul jawapan setan gondol merah...salute ko setan gondol..

Anonymous said...

sedabgkan US yang cuma bersempadan 'darat' dengan mexico , dengan segala kelengkapan alat elektronik , segala infra red ..blue white yellow, dengan unit berkuda, unit bot, helikopter dan pasukan sukarelawan jumlah beribu pun masih boleh bolos,
inikan pula malaysia yang bersempadan lautan jarak ribu kilometer , so ..bab kenapa boleh bocor atau kenapa boleh bolos ini bukan perkara luarbiasa.

tiada satu pun negara didunia ini yang betul2 kebal dari pencerobohan ..
walau siapa pun dia, dan walau secanggih mana pun alatnya

corei3sleek said...

Setan Merah Gondol da best. Negara mana yg x kene ceroboh lu mat?

Anonymous said...

Kematian dn kemusnahan pasti ada.. Jgn risaulah tuhan sudah tentukan takdirnya pd semua manusia. Begtu juga dgn kes ld,. Jgn anggap keamanan slama ini akan kekal kecuali pemimpin sendri dpt menyelesaikan percaturan mengikut hak samarata manusia.. Kematian akan ada lag selagi itu.

Anonymous said...

Palui ko ni...