Saturday, April 6, 2013

LIVE UPDATE- ANTARA "AKU JANJI KEPADA RAKYAT"Antara Aku Janji Kepada Rakyat-

1.BR1M Naik kepada RM1,200

2.BR1M Bujang Naik RM600

3.BAUCAR Buku Naik RM300

4.BANTUAN PERSEKOLAHAN Naik RM150

1 comment:

Anak Lenggong said...

Yang paling aku hormat kat Najib, dia berani memohon kemaafan kepada semua rakyat Malaysia sekiranya terdapat kesisalapan sewaktu dia menjalankan tugas..memang tidak dinafikan sebagai manusia biasa ada kekurangan dan seharusnya rakyat sesama memberikan kan ingatan untuk sesama memajukan dan mesejahterakan negara…Ini baru dinamakan pemimpin dan wakil rakyat..tengok sahaja di luar negara ..ahli parlimen bertekak sewaktu pemilihan tetapi selepas pilihanraya mereka bersama dan bersatu untuk memajukan negara. bukan saperti wakil rakyat pembangkang diMalaysia, didalam parlimen mereka bukan cuba untuk sesama memajukan negara tetapi bertindak lebih teruk daripada monyet dihutan dengan cara menjerit,mengutuk sewaktu sesuatu perkara dibentangkan oleh wakil pemerintah di Parlimen. Pabila sesuatu isu melibatkan rakyat dan kemajuan negara, mereka ramai2 keluar dewan..adakah wakil rakyat sebegini yang hendak dipilih.

Aku janji Najib mengambil kira keadaan ekonomi dan kemampuan kerajaan. bukan sekadar janji kosong sebagaimana yang dijanjikan oleh pihak PR..yangmana pandai berjanji tetapi bila tak tertunai dikata manifesto tu bukan satu janji..sehinggakan dikalangan mereka sendiri (Kedah) mengutuk janji yang dinyatakan oleh kerajaan negeri selangor.

So wahai rakyat malaysia, gunakan otak yang dikurniakan..jangan terlalu taksub kepada pemimpin sehinggakan kita tidak memikirkan kebenaran…ingatlah kita bukan hidup disepanjang zaman..tinggalkan dan kekalkan keamanan, kesejahteraan yang kita alami sekarang ini untuk diwarisi oleh anak cucu kita..jangan kita menjadi siktol dengan menjahanamkan negara takut nanti kita dikutuk oleh anak cucu dikemudian hari