Tuesday, April 23, 2013

TAK BOLEH TAHAN!!! HADI BANTAI MAT SABU TENTANG KOMUNIS
Hina betul calon-calon PKR di mata Presiden PAS, Abdul Hadi Awang apabila pertindihan calon yang berlaku di antara PAS dan PKR diibaratkan sebagai usaha PAS untuk menghalang kemasukan syaitan dalam PR. (Lihat video & transkrip di bawah)

Maknanya, kat mana sahaja yang wujud pertindihan, ia berlaku kerana PAS nak halang syaitan. Syaitan juga yang disalahkan, sifat tamak kerasukan syaitan dalam hati pemimpin PAS, tak pula nak diceritakannya.

Lebih teruk lagi Hadi menuduh ada calon PKR yang menjadi pengedar pil kuda dan tidak boleh dipercayai, kononnya dibimbangi akan menyebabkan peristiwa lompat di Perak akan berulang. Sama sendiri tiada keyakinan dan saling mencurigai, macam mana la gamaknya nak memerintah Kerajaan Pusat?

Peliknya Hadi tak cerita kenapa baru sekarang PAS mempertikaikan kredibiliti calon PKR di 5 – 7 kawasan, padahal sebelum penamaan calon ada waktu beberapa hari untuk merundingkan pertukaran calon PKR yang tak disenangi PAS.

Mudah betul PAS menyalahkan rakan sepakatan untuk menyembunyikan sifat tamak diri sendiri. Macam ni punya gaya, agak-agak kalau diberi mandat memerintah negara, mahu huru-hara dibuatnya.

Dengan penjelasan oleh Hadi ini, satu perkara dapat disahkan – PAS memang jenis suka tikam belakang kawan dan hubungannya dgn PKR sentiasa dibayangi kecurigaan sesama sendiri.

1 comment:

Malaysian Cybertrooper said...

Di sini boleh kita lihat betapa haru-birunya Pakatan Haram ni. Bukan saja dalam Pakatan Haram, malah dalam parti sendiri tak ada penyelarasan.
Hadi kata nak tumbangkan syaitan,
Nik Ajis kata dia boleh terima bantuan syaitan... Yang mana satu ni? Macam ni ke nak tadbir negara? Memang hancur la.

Persoalan utama saya ialah, yang mana lebih hina?
Syaitan itu sendiri kah?
Orang yang nak menghalau Syaitan tu kah? Atau
Parti yang boleh bersekongkol dengan Syaitan?

http://mycybertrooper.net.ms