Wednesday, June 5, 2013

Bertindak & Bergeraklah Macam Orang MenangREALITINYA, pembangkang kalah teruk dalam pilihanraya umum yang lepas, tapi sebab wujudnya gerak kerja pembelit yang begitu tersusun di kalangan mereka dengan portal beritanya, surat khabarnya, blogger dan lain-lain, kelihatan macam dia pulak yang menang, kita (BN) pihak yang kalah.

Malangnya, menjelang sebulan selepas kembali mendapat mandat, masih wujud di kalangan penyokong BN yang terikut-ikut dengan rentak pembohongan pembangkang. Umpamanya, ada di kalangan ketua-ketua cawangan yang mencerca calon yang menang kerana mendapat majoriti yang rendah berbanding yang diperolehi pembangkang.

Soal menang sikit menang banyak, itu apa ada isu? Yang penting kita menang dan mereka kalah. Bodohnya pembangkang juga, pergi pindah pengundi tak ingat-ingat untuk bagi seorang pemimpin menang tu buat apa? Contoh, Teresa Kok di Seputih, majoriti sampai 50 ribu lebih, itu apa jadah sebab Teresa Kok hanya menang 1 kerusi parlimen.

Biar macam BN, letak pengundi sikit-sikit, janji kita menang, walaupun majoriti bawah 100.

Ini menunjukkan BN work smart, sementara pembangkang work hard. Sepatutnya semua ini jadi kelebihan pada kita, bukan kelemahan yang perlu ’dimalukan’. Apa nak malu menang majoriti sikit, macamlah pembangkang semuanya menang majoriti besar, ada yang majoriti tipis juga, nak-nak PKR dengan PAS.

Pembangkang bila dalam keadaan macam ini (kalah), semua benda dia ungkit. Pengundi bandarlah, pengundi luar bandarlah, jumlah sikitlah jumlah banyaklah dan sebagainya. Peliknya tu dipihak kita saja pulak yang dia bising sangat, analisa serupa(majoriti kecil) di pihak dia, tak pulak dibawa ke tengah.

Justeru, penulis minta kepada semua penyokong BN, pedulikanlah propaganda pembangkang ini semua. Yang penting sekarang ialah bagaimana nak mempertahankan kemenangan ini dalam pilihanraya kecil dan seterusnya pilihanraya umum ke-14 yang akan datang.

Kalau kita nak layan sangat puak-puak ni, apa kerja pun tak jalan nanti.

No comments: