Saturday, July 13, 2013

AMARAN UNTUK TOK PA-


Rundingan TPPA (Trans-Pacific Partnership Agreement) Oleh MITI dibuat Secara Rahsia- Selepas Kita Gagal dalam Perjanjian Air Dengan Singapura, Pulau Batu Puteh, Perjanjian Pembelian Pesawat MiG29 dan AFTA, Malaysia Bakal diikat kaki dan tangan serta dijajah sekali lagi dengan penyangak matawang yang berselindung disebalik TPPA- Tun Mahathir.

Saya tahu MITI sudah bersedia untuk bersetuju dengan TPP. Ia tidak akan melayan mana-mana hujah sebaliknya. Mereka mahu melakukan ini secara rahsia. Kita tidak menghukum orang-orang yang membuat perjanjian menjejaskan kepentingan negara ini. Jadi mereka tidak akan kalah.

Ini adalah negara saya sama dengan ia adalah negara pegawai-pegawai dan ahli-ahli politik. Jika ada orang secara diam-diam mendatangkan mudarat kepada negara saya, saya mempunyai hak untuk bersuara.

Kita banyak bercakap tentang ketelusan. Mari kita lihat ketelusan mengenai rundingan TPP. The akhir kata Oktober 2013 ini patut diabaikan. Dan biar juga China termasuk.

Tun Mahathir Mohamed

1 comment:

Anonymous said...

Nak minta perhatian Tok Pa. Udah-udah membina empire Kelantan dalam pentadbiran kementerian. Kalau dibuat survey, ramai orang Kelantan yang telah dibawa masuk dalam pentadbiran kementerian dan kumplan ini dah membentuk club yang signifikan...menyokong atau sabotaj usaha kerajaan. Keadaan ini banyak menimbul ketidakpuasan dalam pentadbiran. Biasa lah, orang Kelantan ni mempunyai culture tolong menolong di kalangan mereka. Situasi begini selalu nya amat ketara di mana-mana organisasi yang di kepalai oleh orang Kelantan. Contoh...UPSI, dna sebelum ini di UiTM.