Monday, July 22, 2013

HOT!!! WAJAH MISS WORLD MELAYU YANG DIGUGURKAN PENYERTAAN



Jika tiada halangan daripada Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh, rakyat Malaysia pastinya akan mel;ihat salah seorang daripada gadis berketurunan melayu ini memperaga bikini di Pertandingan Ratu Cantik Miss World 2013.

Setelah melihat gambar-grambar mereka barulah kita tahu bahawa mereka adalah melayu kacukan. Tetapi bukanlah kacukan mamak. Tiga orang daripada mereka memiliki wajah eurasian.



Tidak hairanlah ketiga-tiga gadis berwajah eurasian itu menduduki tangga 1, 2 dan 9. Kathrina Rizuan berada diranking pertama, Wafa Johanna De Korte ranking kedua dan Sara Amelia Bernard berada diranking ke sembilan.



Mujurlah Penganjur Miss Malaysia World 2013 Datuk Anna Lim menggugurkan empat gadis Muslim tersebut daripada senarai finalis pertandingan ratu cantik itu selepas ditegur Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh.


19 comments:

Anonymous said...

anak kacukan ye.skrg pompuan melayu mmg miang dgn jantan asing.

Anonymous said...

dh tu nak buat mcm mana??? jantan melayu kebanyakannya tak bole harap.. pelajaran takde, rupa pun kurang, duit apa tah lagi.. bab buat keje2 tak berfaedah tu serah la kat jantan melayu.. mmg dorang hebat.. merempit, bergaduh, hisap dadah dll.. bukan semua, tapi kebanyakannya laa..

Anonymous said...

Betul tu...skurg nya diaorg da inisiatif nak maju.pikir la terbuka ckit...

Mrs Z said...

Perlu ke Anonymous number one berbahasa begitu? Lupakah anda kepada qadha dan qadhar? Jodoh ajal maut di tangan Allah SWT.

Ramai Melayu suka menaip sebelum berfikir panjang. Anda Melayu?

Buat malu kaum saja.

Anonymous said...

yang korang tu orang ape?? hakkkkktuii....

Anonymous said...

yang korang tu orang ape??? bukan melayu ke??? hakkkkkk tttuuiiiiihh..

Anonymous said...

Dah yg betinanya sangap sgt nak anu yg saiz besar....

Anonymous said...

nasib baik aku bukan melayu

Anonymous said...

I suka statement you..jantan melayu memang suka dibela perempuan, jenis malas....pluus lagi dalam hati ada taman, macho di luar betina di dalam...aka....JANTAN MINAT JANTAN

Anonymous said...

Amboi sedapnya mulut.....saya lelaki Melayu memang kulit tak putih, hidung tak mancung dan mata tak biru tapi saya ada kerjaya dan berjaya. Jgn mengata pasal rupa yg kurang sbb itu ciptaan Allah...jgn sekali-kali mencaci ciptaanNya.

Anonymous said...

perempuan-perempuan ni bukannya melayu tulen pun, cuma mereka tu muslim. kalau yg bukan melayu tetapi beragama islam pun tak boleh join benda mcm ni.

Anonymous said...

Perempuan yg kawen ngan lelaki bukan melayu kena fikir..bukan senang nak bimbing suami mendalami islam. ..silap2 anak2 jadi cam citer kt atas ni la..

Anonymous said...

Knape tk cakap semua jer???

Kan senang

Kalau malu dgn jantan Melayu jgn air mani sapa yg melahirkan kau sekarang

Anonymous said...

tak guna ada kerja baik2,duit byk ,pelajaran tggi,rumah besar,isteri cantik suami tampan dan lain2 tpi kalau tiada pegangan agama yg bagus tiada guna.jika mahu Allah bantu kita ,kita mesti tolong agama Allah :)

Sayid Fawares said...

Jika rasa nak hidup bebas tanpa peraturan,berhijrah saja dekat planet lain.sebab kat hujan amazon pun ada peraturan..

Sayid Fawares said...

semakin tinggi pelajaran,semakin cetek pemikiran akhlak..nak hidup bebas tanpa peraturan,pindah je kat planet lain.sebab kat hutan amazon pun ada peraturan.

Aan Paan said...

Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya

Kami bekerja sehari-hari
Untuk belanja rumah sendiri

Supaya Allah menjadi sayang
Kami bekerja hatilah riang

Kami sembahyang fardhu sembahyang
Sunat pun ada bukan sebarang

Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu

Dipukul dipalu sehari-hari
Barulah ia sedarkan diri
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi

::lirik lagu sepohon kayu

semoga menjadi jawapan dan pedoman buat hamba Allah

Aan Paan said...

Walaupun hidup seribu tahun
Kalau tak sembahyang apa gunanya

Kami bekerja sehari-hari
Untuk belanja rumah sendiri
Supaya Allah menjadi sayang
Kami bekerja hatilah riang


Kami sembahyang fardhu sembahyang
Sunat pun ada bukan sebarang
Hidup di kubur yatim piatu
Tinggallah seorang dipukul dipalu


Dipukul dipalu sehari-hari
Barulah ia sedarkan diri
Hidup di dunia tiada bererti
Akhirat di sana sangatlah rugi

::lirik lagu sepohon kayu
semoga Allah tunjukkan jalan yg lurus


Chadwick said...

Great!