Wednesday, January 29, 2014

BOLEH PERCAYA KE CINABENG NIE? JANGAN SEMBANG JE

  PETALING JAYA: MCA sedia membongkar agenda politik pembangkang yang hanya pandai 'berlakon' daripada berkhidmat kepada rakyat selepas dipilih sebagai wakil rakyat dalam pilihan raya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang.

  Timbalan Presdien MCA, Datuk Dr Wee Ka Siong berkata, parti itu yang baru melalui perubahan dalam pimpinan parti akan melipatgandakan kerja mereka bagi membongkar helah pembangkang.

  Menurutnya, walau sesiapa sahaja yang dipilih menjadi calon oleh pucuk pimpinan Barisan Nasional (BN), MCA akan tetap menjalankan tugas mereka sebagai parti komponen.

  "Jika PRK DUN Kajang berlaku, inilah masanya untuk MCA membongkar helah pembangkang yang hanya berpropaganda daripada berkhidmat kepada rakyat.

  "Rakyat perlu tahu bahawa kerajaan telah membela nasib mereka selama ini daripada pemimpin pembangkang yang lebih sibuk bermain politik dalaman parti masing-masing," katanya kepada mStar.

  Sebuah akhbar berbahasa Inggeris pada Rabu ini melaporkan bahawa ramai penduduk dan pengundi DUN Kajang mendakwa tidak mengenali Lee Chin Cheh yang meninggalkan jawatannya sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN).

  Tindakan Chin Cheh itu dipercayai bagi memberi laluan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dilantik menjadi menteri besar Selangor menggantikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

  Wee yang juga Parlimen Ayer Hitam memberitahu, MCA akan mengatur beberapa strategi baru bagi menepis dakyah dan tohmahan pembangkang dalam PRK itu nanti.

  Jelasnya, paling penting ialah, memberi pengetahuan kepada pengundi Kajang bahawa mereka perlu sedar tentang 'lakonan' wakil rakyat pembangkang yang prihatin terhadap rakyat ketika pilihan raya sahaja.

  "Tetapi hakikatnya apabila sudah menang atau kalah, pemimpin pembangkang akan menghilangkan diri tanpa memberikan khidmat kepada rakyat.

  "Rakyat perlu tahu mengenai hakikat dan 'lakonan' yang sedang dimainkan pemimpin pembangkang," ujarnya.

  4 comments:

  Azahari Rahman said...

  kenapa inilah masanya?dulu xde masa ke?

  Anonymous said...

  Ya, MCA nak bongkar ke atau apa buat la,...tapi jangan minta kerajaan turunkan dana pilihanraya bagi puak-puak cina di kajang, samada sekolah cina, persatuan cina, tokong cina atau apa jua pun.
  Cerdiknya cina sebab tahu kelemahan dan kebodohan najib. Masa PRU sogok segala-gala buat cina lepas tu tanya apa cina mau.Sekarang mereka pilih kawasan cina untuk buat prk, sudah tentu najib akan bagi MCA jadi calon sebab takut ugutan MCA, lepas tu MCA minta macam-macam. Anuar atau siapa bertanding bagi pihak pembangkang tak jadi soal. DAP dengan muslihatnya, yang terperangkap dan mampos adalah MCA dan UMNO, kalaun najib bijak sikit, jangan tanding prk kali ni, taja bebas lawan pembangkang.
  Kalau kali ini najib buat tindakan bodoh lagi di kajang, Melayu kena ajar najib...

  Anonymous said...

  BUKAN XDA MASA,,PASAL DIA PN TAU CINA AKAN DAPAT PERINTAH MALAYSIA NI SELEPAS PRU13,,,TP TUHAN TETAP JUGA BERI KEMENANGAN PD UMNO

  Anonymous said...

  Selagi cina jdi calon pasti tak menang....harap calon bebas dari kaum cina...Tan Sri Lee Lyam Tye....bekas ahli DAP..Baru boleh pdngundi cina berubah arah....calom bebas lawan calon pkr sahaja....pasti anwar terkincit kincit....