Friday, January 24, 2014

CINA SAKAI DUDUK DALAM KANDANG BABI!!!! BWEKKKKDi sebalik isu-isu hangat yang mengitari PKR terutama membabitkan Ketua Umum mereka, Anwar Ibrahim yang dihalau keluar dari Jepun kerana status bekas banduan, hari ini juga ada isu yang lebih hangat iaitu perceraian antara Nurul Izzah dan suaminya yang failnya dibuka dan disebut di mahkamah tetapi Nurul Izzah dalam Twitter menafikannya. Dalam minggu ini juga, PKR sedang bergolak dengan hebat di Selangor apabila Azmin Ali hangat hati kerana hilang sebahagian daripada pendapatan mewahnya selaku Ahli Lembaga Pengarah PKNS dan cuba menggulingkan Khalid Ibrahim.

Insiden yang berlaku antara jam 9:30 sehingga 10:30 pagi tadi di Restoran Maya, Jalan Beserah, Kuantan tidak kurang hebatnya. Insiden tersebut membabitkan ahli MPP PKR yang juga Pengerusi PKR merangkap Adun Bandar, Terengganu, Azan Ismail dengan ADUN Semambu, Lee Chean Chung.

Semuanya bermula apabila Azan menegur Lee Chean Chung berhubung isu menghina sidang DUN pada 19 November 2013 dengan menyatakan bajet tambahan yang dibentangkan oleh Menteri Besar adalah bajet palsu. Azan Ismail menyatakan, pebuatan Lee Chean Chung itu hanya akan memburukkan imej parti PKR sekaligus menunjukkan betapa bodoh dan gelojohnya mereka yang dipilih menjadi pemimpin PKR. Azan turun menasihati Lee Chean Chung agar bertindak secara profesional dan bukannya bertindak mengikut perasaan.

Rupa-rupanya teguran tersebut tidak dapat diterima oleh Lee Chean Chung. Berlakulah pertikaman lidah antara Lee Chean Chung. Saksi menyatakan, Lee Chean Chung tidak dapat menerima teguran Azan Ismail kerana AZAN ISMAIL ADALAH MELAYU. Ketika bertikam lidah, Lee Chean Chung secara sengaja telah mengejek Azan dengan menyatakan, 'MELAYU SEMUANYA BODOH' dan memberitahu kalau bukan kerana sokongan Cina, Azan dan Anwar Ibrahim tidak mungkin berada pada kedudukan sekarang. 'MELAYU SAKAI MASUK HUTAN' menyebabkan Azan hilang sabar dan cuba bertindak menampar Lee Chean Chung kerana bermulut celupar. Tetapi seorang rakannya berjaya menenangkan Azan.

Berbeza pula dengan rakan Lee Chean Chung - juga seorang Cina - apabila melihat Azan mulai kendur, telah mengangkat kerusi dan cuba menghentam kepala Azan. Mujurlah seorang pelanggan yang ada di situ, yang turut menyaksikan pergaduhan antara kedua-dua pemimpin PKR berlainan bangsa itu, berjaya menangkap kerusi berkenaan sebelum sempat menghentam kepala Azan Ismail.

Apabila menyedari pergaduhan mereka telah menarik perhatian para pelanggan dan orang ramai selain turut diminta oleh pemilik restoran agar menunjukkan sikap sebagai pemimpin, kedua-dua pemimpin PKR itu berlalu meninggalkan restoran.

MELAYU BODOH dan MELAYU SAKAI MASUK HUTAN merupakan punca pergaduhan tersebut. Tanggapan hodoh dan hina terhadap orang Melayu oleh Lee Chean Chung pula menjadi punca kemarahan dan reaksi spontan Azan Ismail yang mahu menampar mulutnya. Manakala sikap tidak boleh menerima teguran daripada seorang Melayu walaupun menganggotai parti yang sama, menjadi punca Lee Chean Chung hilang hormat kepada ahli MPP PKR yang pernah menjadi  Ahli Parlimen Indera Mahkota.

4 comments:

Anonymous said...

JOM MASUK HUTAN MELAYU SEKALIAN..

Anonymous said...

Setakat bergambor dgn kanak2 melompat riang bila diberikan gula2 boleh la..
Semabng ja kemaih MP2 dari P Gay Arr ni...tolong rakyat? Habukkkk..naharommmm...

Anonymous said...

Adakah Melayu bodoh maknanya sekali dengan Sultan nya bodoh ?.....sikit punya Harami punya dakwaan / tudohan syaitan kafir China Harbi yg halal darah mereka..

... Ya Allah..we need 13 Mei recurrence. ..

Machamana lah Sultan Melayu nak jawab nih ?

Don't worry . MAKAR Allah adalah yang terbaek....


Anonymous said...

Adakah Melayu bodoh maknanya sekali dengan Sultan nya bodoh ?.....sikit punya Harami punya dakwaan / tudohan syaitan kafir China Harbi yg halal darah mereka..

... Ya Allah..we need 13 Mei recurrence. ..

Machamana lah Sultan Melayu nak jawab nih ?

Don't worry . MAKAR Allah adalah yang terbaek....