Friday, January 3, 2014

LEBIH BAIK SALLEHIN MUKHYI JAGA KANDANG BABI"SAYA TIDAK TAHU", itulah antara kenyataan Sallehin Mukhyi berkenaan serbuan oleh 20 orang pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas pejabat Persatuan Bible Malaysia di Damansara semalam yang turut merampas lebih 300 naskhah Bible bahasa Melayu dan Iban.

Bila ditanya wartawan tentang penangkapan ini, maka jawapan tidak tahu terus terpacul dari mulut Exco Hal Ehwal Agama Islam, Permodenan Pertanian dan Pembangunan Desa ini. Umpamanya beliau tidak menjaga dan tidak mengambil tahu tentang segala tindakan dan apa yang terjadi dalam JAIS itu sendiri.

Adun Sabak ini sepatutnya lebih peka dengan segala tindak tanduk JAIS kerana beliau yang diamanahkan untuk menjaga jabatan itu.

Aku percaya jika Sallehin terus mengeluarkan kenyataan menyokong maka riwayat politiknya tidak akan lama seperti apa yang telah terjadi kepada Hasan Ali dan Nasarudin Mat Isa.

Masih menunggu jawapan dari pihak yang bertanggungjawab. Masih juga menunggu apa jawapan Sallehin tentang serbuan ini kerana ini melibatkan Islam dan penyebaran haram kristian.

Adakah beliau akan tunduk dengan desakan DAP supaya memulangkan semula Bible bahasa Melayu dan Iban kepada pihak Persatuan Bible Malaysia? Sama-sama kita nantikan.

2 comments:

Anonymous said...

Pemilihan jawaran kuasa parti pas akan datang mat sabun syiah akan lawan adi awang lalang dan timbalan akan di sandang oleh mujahat pembela kristian dan syiah....pada masa tu ulamak tersohor pas dalam majlis syura haron din pakar air jampi sedonia, harun taib dan barisan ulamak majlis syura boleh masuk muzuim...majlis syura pas dah jadi barang artifak sejarah...untuk pamiran di muzuim....sekurang kurang dapat menanbahkan duit derma bila kesemua dah dijadikan bahan pameran muzium nanti....ahakss....pas boleh pergi jahanam ....jahanam pas .....take beer......sesiapa yang boleh lukis gambar haron din dan majlis syura jadi bahan artifak dimuzuimkan lagi nampak real...

Anonymous said...

barisan majlis syurah PAS senyap sunyi dlm hal ini......dimanakah TELOR kalian dalam isu ini????
mana haron din??? mana harun taib??? mana pok nik???? jelas sekali anda semua ulamak dunia......