Tuesday, February 11, 2014

KEMELUT MB SELANGOR- INI KISAH SEBENARUmum Mengetahui Gerakan Menjatuhkan Khalid Ibrahim Di Selangor Bukanlah Rancangan UMNO/BN Tetapi Ia Adalah Agenda Jahat Dikalangan Pimpinan PKR Yang Tidak Berpuashati Dengan Khalid Ibrahim.

Azmin Ali,Yaakop Sapari,Xavier,Shuhaimi Adalah Dalang Sebenar Kemelut Yang Melanda Selangor Ketika Ini.Apakah Kemelut Ini Benar-Benar Menghimpit Khalid Ibrahim Atau Semua Deal Sudah Selesai Sebelum Adun Kajang Meletak Jawatan?

Kemelut MB Selangor Ini Bertitik Tolak Dari Gerakan Pada Hujung November 2013 Azmin Dan Dibantu Beberapa ADUN PKR yang lain Mengumpul Tandatangan Semua ADUN Pakatan Menolak Kempinan Khalid Sebagai MB Selangor.


Surat Dan Memorundum Telah Diserahkan Kepada Anwar Dan Wan Azizah.Pada Pertengahan Disember Anwar dan Azizah Berjumpa Dengan Khalid Di Kediaman Beliau,Anwar Cuba Menerangkan Perkara Mengenai Surat TandaTangan Berkenaan,Difahamkan Hampir 2 Jam Anwar Cuba Memberitahu Perkara Tersebut Tetapi Gagal.


Akhirnya Azizah Membuka Mulut dan Mencampakan Surat yang ditandatangani Oleh Semua ADUN Pakatan Selangor dan Membuatkan Khalid Ibrahim tersentak dan Tidak Memberi Apa2 Respon.Anwar Pun Mencelah Dan Memberitahu Kononya Ini Demi Politik Dia,Dan Gerakan Ini Mampu Membawa Dia Ke Putrajaya

Anwar Dan Azizah Pulang Dengan Hampa apabila Melihat Raut Wajah Khalid Yang Masam Mencuka. Selang Beberapa Minggu,Khalid Memanggil Semua ADUN Pakatan Selangor Ke Rumah Beliau Tanpa Kehadiran Azmin Ali.

Dengan Tenang Khalid Setuju Letak Jawatan Tetapi Bukan Azmin Sebagai Penganti,Semua Berada Dirumah Terkejut,dan Ada Adun Muda PKR Sudah Berkira-Kira Kononya Akan Dipilih Sebagai Penganti Khalid.Sangkaan Mereka Meleset,Yang Terpacul Dari Mulut Khalid Ialah Nama Anwar. 
"Saya Hanya Setuju Letak Jawatan Jika Dato Seri Anwar Yang Jadi Penganti"

Semua Yang Didalam Rumah Gamat Seketika,Saya Setuju Letak Jawatan Asalkan Bukan Azmin Penganti. Dan Saya Juga Cadangkan Azmin Letak Jawatan DUN Bukit Antarabangsa Untuk Beri Laluan Kepada Anwar.

Dalam Keadaan Ini,Rafizi Hadir Sebagai Perunding Siang Dan Malam Antara Khalid-Azmin-Anwar Selama Beberapa Hari. Akhirnya Kata Putus Dicapai,Dengan Alasan DUN Bukit Antarabangsa "Kerusi Tidak Selamat", Rafizi Mencadangkan Kajang Sebagai Penganti. Khalid Ditawarkan Sebagai Ketua Penasihat Ekonomi Selangor Dan Bakal Mengetuai Penswastaan Air Di Selangor Manakala Bekas Adun Kajang Dilantik Sebagai Setpol MB Yang Baru.


Difahamkan,Adun Batu Tiga Akan Menjadi Mangsa Rombakan Exco Selepas Ini. Azmin Akan Menggantikan Rodziah Ismail Atas Alasan,Beliau Satu-Satunya Exco Dari PKR Yang Bukan Ketua Cabang.

Hasil Daripada Skrip Ini,Adalah Satu Kesilapan Untuk BN Bertanding Di Kajang,Kerana BN Telah Termasuk Dalam Drama Mereka,Setakat Hari Ini Tiada Lagi Konflik Antara Azmin dan Khalid. Konflik Yang Berlaku Hari Ini (PKNS) Sekadar Rancangan Dan Dicipta Oleh Mereka Untuk Mengaburi Rakyat Yang Mereka Sebenarnya Telah Mencabul Demokrasi Di Kajang.

1 comment:

Anonymous said...

Dicadangkan kepada PKR....! Kalau Anwar jadi MB Selangor...Wan Azizah minta jadi Calon ADUN kat Selangor ( arah mana-mana YB ADUN PKR kat Selangor letak jawatan dan SPR kenalah adakan PRK )untuk beri laluan kepada Presiden PKR bertanding,bila menang boleh lah Anwar selaku MB lantik pula Wan Azizah jadi Timbalan MB...Untuk mengisi Jawatan EXCO Wanita Nurul Kena letak jawatan MP Pantai Dalam dan bertanding ADUN ( Pengorbanan ADUN PKR diperlukan juga untuk letak jawatan YB untuk beri laluan kepada Anak Anwar jadi YB ADUN...barulah LENGKAP Kerajaan PKR negeri Selangor...Bermakna ada 4 PRK kat Selangor...Sebelum Peraturan SPR diubah....!