Wednesday, March 26, 2014

ANWAR TAK IKHLAS UCAP TAKZIAHANWAR dan monyet-monyetnya dalam pakatan pembangkang mengadakan sidang media di Parlimen berkaitan perkembangan terbaru kehilangan MH370 yang diumumkan Perdana Menteri semalam.

Walaupun cuba menunjukkan simpati dengan mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa yang terlibat, tapi itu hanya pada permulaan, selebihnya, semua berbunyi haram jadah, ketara sangat motif nak mencari salah kerajaan semata-mata.

Penulis malas nak hurai satu persatu apa yang disebut Anwar tadi, tapi rumusannya, ucapan takziah Anwar tidak langsung bermakna sebab ia sekadar alas, yang nak ditonjolkan ialah propaganda politik selepas itu apabila Anwar mempersoalkan bukti dan segala macam persoalan mengenai misteri kehilangan pesawat tersebut.

Cuma Anwar tak sentuh langsung juruterbang itu ada kecenderungan politik pembangkang yang paling taksub dan ada hubungan kekeluargaan lagi dengan dia.

Patutnya itu yang patut peliwat tua ini sentuh sebab fokus siasatan sekarang sedang tertumpu kepada persoalan-persoalan apa sebenarnya yang berlaku di dalam kokpit. Hanya ada 2 orang saja dalam kokpit itu, juruterbang dan pembantunya, tapi Anwar taknak sentuh sebab dia tahu akan backfire pada dia semula.

Sebaliknya Anwar fokus kenapa radar kesan dan tidak ambil tindakan.

Menjelaskan tentang itu, si bahalol ini buat-buat tak tahu yang negara lain seperti Thailand, Indonesia dan Singapura pun kesan pesawat itu dalam radar masing-masing, tapi tidak ambil tindakan kerana tidak mendatangkan apa-apa ancaman kepada negara tersebut, apa beza dengan Malaysia?

Lagipun radar tentera dan radar awam berbeza, melainkan ada laporan dari DCA atau sumber lain bahawa ada pesawat awam dengan corak penerbangan yang diragui terbang dalam ruang udara negara, tidak ada sebab pihak tentera nak mengambil tindakan.

Ini baru satu, dalam pada taknak mengulas pun, beberapa perenggan jugalah nak menerangkan isu senang yang si bakal banduan ini sengaja buat taknak faham.

Yang penting, rakyat tidak makan dengan auta Anwar, rakyat lebih yakin dengan penerangan kerajaan. Sebab rakyat tahu, silap-silap Anwar ada kepentingan dalam kes ini, melihat kepada kehilangan pesawat berlaku hanya beberapa jam selepas dia dijatuhkan hukuman penjara selain pilot itu sendiri saudaranya.

Petikan Mykmu.net

1 comment:

Anonymous said...

ORANG JENIS BUSUK HATI DAN DENGKI MACAM ANWAR IBRAHIM MEMANG MACAM TU, LAIN BERCAKAP DI MULUT TAPI LAIN DI HATI. SELALUNYA MANIS DI MULUT, DENGKI DI HATI. BANYAK PERKARA YANG DIA BUAT MACAM LA DIA BAIK SANGAT..TAPI SANGATLAH TAK IKHLIS.