Sunday, March 30, 2014

ANWAR VS AZIZAH- PENYOKONG PKR PALING BODOH DAN BANGANG DALAM DUNIA INIApabila melihat senarai pencalonan Pemilihan Parti Keadilan Rakyat yang diumumkan sebentar tadi, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menentang isterinya, Wan Azizah wan Ismail bagi jawatan Presiden.

Bagaimanakah mereka yang terdiri daripada anak-anak Malaysia yang terpelajar boleh redha dan menerima bahawa jawatan Presiden PKR ditandingan oleh pasangan suami-isteri paling liberal ini? Logik akal mana yang boleh merelevansikan pertarungan ini?

Bukankah lebih mudah jika Anwar sahaja yang bertanding dan menang percuma? Atau Azizah sahaja yang bertanding kerana selama ini pun Azizah menjadi Presiden, Anwar yang membuat keputusan.

Justeru pertandingan ini bukan sahaja memalukan bahkan meloyakan. Bayangkan jika ia terjadi dalam UMNO, Najib Razak menentang Rosmah Mansor. Mahu satu dunia kecoh dan heboh kononnya berantakan keluarga Perdana Menteri berebut jawatan Presiden parti.

Selain itu, anak Anwar dan Wan Azizah, Nurul Izzah turut bertanding jawatan Naib Presiden PKR. Maka jadilah parti ini seperti Parti Kaldaian Rakyat. Anwar menggunakan PKR untuk mengkaldaikan penyokongnya sahaja.

Hanya satu kesimpulan yang dapat saya buat ialah, penyokong dan pendokong PKR ini merupakan antara manusia paling bodoh sahsiah politik dan tiada maruah diri di kalangan mereka.

Jika maruah parti dan politik mereka gadaikan untuk Anwar Ibrahim, apakah tidak mustahil mereka juga akan menggadaikan agama, bangsa dan negara.


Manakala bagi jawatan timbalan presiden pula menyaksikan pertandingan enam penjuru. Penyandangnya, Azmin Ali turut mempertahankan jawatan tersebut.

Lima lagi calon jawatan timbalan presiden ialah Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Tian Chua, Datuk Saifuddin Nasution Ismail, Datuk K Ramachandram, dan Murali Subramaniam.

Bagi jawatan naib presiden pula, 16 calon telah menyerahkan borang pencalonan mereka hari ini.

Tian Chua yang bertanding jawatan timbalan, turut mempertahankan jawatan naib presiden.

Lima belas lagi calon naib presiden ialah Baru bian, Datuk Mansur Othman, Fuziah Salleh, Suresh Kumar, N Surendran Nagarajan, Mustapha Kamil Ayub, Elizabeth Wong, dr Shanmugam Rangasamy, Dr Sretharam Sinnasamy, Mohd rafizi Ramli, Mohd Yahya Sahri, Lee Chin Cheh, Nurul Izzah Anwar, Dr Xavier Jayakumar, Sam Iskandar Md Akin, dan Tian Chua.

7 comments:

Anonymous said...

Manantu dia orang tak berhajat nak bertandibg ke.
Kalau masuk kan lagi meriah dan harmoni gamaknya

Anonymous said...

CARTOON SUNGGUH.....ITU PUN ADA PENGIKUT....GOBLOG SUNGGUH KAN SI PENGIKUT.

Anonymous said...

LOL.... tak fahamlah mengapa DUNGGU DUNGGU PKR ini masih rela dikelentong dan diliwat olih laki bini ini.

usin said...

bolehlah dirumuskan bahawa PKR adalah Perebutan Kegilaan Rakus. laki lawan bini, anak beranak bertanding sekali. yg paling lawak cina batu boleh bertanding 2 jawatan sekali gus. aku harap sangat cina batu kepala batu tersebut menang kedua-dua jawatan yg ditandingi. dialah timbalan presiden dan dia juga naib presiden. inilah bukti betapa gila dan tamaknya pemimpin2 PKR dan juga betapa bodoh dan keldainya para penyokong mereka. selamat bertanding.

Pedang Bertuah said...

Demokrasi lah sangaaat (Tangan di dada, lidah dijelir, mata di atas). Sedangkan kerusi Parlimen boleh dikosongkan sebab laki suruh berhenti, takkan kerusi Presiden PKR ni nak bertanding pulak?
Raja Drama betul lah diaorg ni, ahli PKR jer yang bodoh terus ditipu.
Sedangkan masa jadi Ketua Umum pun boleh jadi Ketua Pembangkang kat Parlimen, apa lah sangat nak bertanding kerusi Presiden? Ingat fun-fair?
Suruh jer lah Jijah tarik diri beb, macam tak biasa pulak :)

Anonymous said...

Itu tanda mereka mengamalkan kebebasan mutlak.

Anonymous said...

Laki bini berebut satu jawatan ni tandanya pada penyokong PKR "hak kebebasan individu dlm parti yg mengamalkan demokrasi 100% tulen".

Jgn salah anggap, ini bukan amalan nipotisme, ini namanya "kebebasan tanpa sempadan".

Maka dgn ini, lengkaplah sudah pengliwatan bagi penyokong2 serta MACAI2 sekelian.