Thursday, May 8, 2014

ISU MANSUH RUANGAN KAUM- INI STANDARD JAWAPAN NAIB KETUA PEMUDA KAUM MELAYU?


7 comments:

Anonymous said...

Jawapan berlagak dari budak baru nak hidup dan baru dpt kuasa. Patutlah makin ramai org benci dgn umno sebab perangai yg mcm ni lah. Masuk umno utk dpt jawatan dan kuasa penuh tembolok sendiri dan persetankan kepentingan bangsa janji tembolok sendiri penuh

Anonymous said...

Patut la , dia mohon via British Council. Dia ni 'terer' rupanya. Patut pun ego macam mat saleh. Tu sebab tak peduli melayu / bumi yg lain.

Anonymous said...

Apa punya commentla..berlagak gila.

Anonymous said...

apa nak di bising bising issue ini, tengok kad pengenalan, tengok passport semua orang tahu kita orang Malaysia, yang penting nak tahu pasal ethnic tu nak ada rekod, statistic kaum mana kaum mana yang di mana buat apa, kerja apa..ini untuk rekod penduduk, kalau tak di bubuh bangsa/kaum dalam borang boleh tahu ke berapa ramai kaum A, kerja apa, kaum apa yang tertinggal dan perlukan bantuan,,tahu tak statistic itu penting untuk merancang kesejahteraan rakyat, jangan pandai cakap nanti kaum A tak ramai kerja itu kerja ini, bila minta bukti tak da..di amerika sendiri pun ethnic group di beritahu bila isi borang supaya kerajaan ada information pasal rakyat jelata, kalau tidak macam mana nak tahu bangsa red indian amerika tertinggal dan perlukan bantuan...ini untuk data, statistic,jangan lihat secara negative..

Anonymous said...

Terlalu liberal.. Merugikan bangsa sendiri

Anonymous said...

Hang tuah yg tak pergi sekolah pun tau betapa pentingnya identiti kaum.
Pemuda tu bangang.
Mulut longkang.
HIDUP MELAYU ! ! !

Anonymous said...

Aku sokong 100% anon 10.57. Isu kaum ni utk audit negara. Sbb negara kita ni brbilang kaum. Klu xdk data kaum penduduk dlm Malaysia ni, mcm mn kerajaan nk bg bantuan yg SEPATUTNYA utk semua kaum dlm Malaysia. Sebab dlm Malaysia ni ada kaum pendatang yg TAK SEDAR DIRI, kaum PENDUDUK ASAL dan kaum YANG TERANIAYA!

Untuk Naib Pemuda ni bru dh kuasa sikit dh lupa diri dh.. Dia mmg pandai sbb boleh blajar smpai luar negara, tapi dia tak cerdik sbb tak boleh nk pkir NIAT YANG TERSIRAT oleh KAUM YANG TAK SEDAR DIRI dlm isu kaum ni..


#KALAU ISU MACAM NI PUN HANG TAK BOLEH NAK PIKIR APA KESAN NANTI UNTUK BANGSA MELAYU, LEBIH BAIK HANG LETAK JAWATAN LA.. SEBAB JAWATAN NAIB KETUA PEMUDA NI MEMANG TAK SESUAI UNTUK HANG. SEBAB MUNGKIN BAGI HANG DALAM BAB KAUM MELAYU TAK PENTING PUN,YANG PENTING ADALAH ILMU SAHAJA. TAPI HANG KENA INGAT, SEBAB ORANG MELAYU MEMERINTAHLAH HANG DAPAT ILMU DAN ADA KUASA LANI. KALAU TIDAK, MUNGKIN HANG LANI CUMA JADI CLEANER @ KERANI CABOK DALAM OFIS KERAJAAN TU..# hahahaha
*BUDAK KEDAH*