Thursday, June 5, 2014

CERMIN GELAP BIDANG KUASA JPJ ATAU PDRM????PETALING JAYA: Operasi cermin gelap yang dijadualkan pada 16 Jun ini akan diteruskan, kata Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Mohd Fuad Abd Latiff.

Beliau berkata, keputusan mengenai kadar telus cahaya yang baharu akan diketahui dalam beberapa hari dan ia tidak mengganggu perancangan pihaknya itu.

"Keputusan rasmi mengenai usul Kadar Ketelusan Cahaya (VLT)pada cermin gelap belum diputuskan lagi.

1 comment:

Anonymous said...

Aku tertarik dengan tajuk 'CERMIN GELAP BIDANG KUASA JPJ ATAU PDRM' kepada artikel di atas, walaupun isi sepenuhnya tidak langsung menyentuh isu 'bidang kuasa' ..

Seolah terdapat semacam satu soalan, sedangkan hakikatnya semua penguatkuasaan undang2 dan akta yg dikuatkuasakanv adalah termasuk dalam bidang kuasa PDRM samaada yg berkaitan dengan Kastam atau Imigresen, berkaitan dengan JPJ atau Kesihatan, yg berkaitan dengan Majlis Perbandaran atau Pejabat Tanah dan Pendaftaran Negara, bukanlah hanya terhada kepada perkara2 yg berkaitan dengan jenayah semata-mata ..sedangkan tindakan ajensi lain hanya terhad kepada akta atau peraturan yg berkaitan dengan bidang masing masing sahaja dan tidak boleh menguatkuasakan peraturan atau undang undang jabatan atau pasukan lain.