Tuesday, June 24, 2014

KALIMAH SUCI ALLAH- IANYA BARU PERMULAAN..BUKAN MASA UNTUK KITA GEMBIRA2 comments:

Anonymous said...

Saya pelik. Bila kristian mahu guna nama Allah, orang islam tentang. Tetapi bila orang syiah guna nama Allah, kenapa orang sunni tak tentang pun.

Minta orang Sunni tolong jawab.

Sanna Sinni

Anonymous said...

Kepada saudara yang berasa pelik tahniah di atas soalan tuan. Sebenarnya semenjak lebih 600 tahun dulu Kitab The Holy Bible King James version menggunapakai nama LORD, GOD atau FATHER sebagai "nama" Tuhan Keristian didalam kitab mereka. Wal hal kita semua tahu bahawa nama-nama itu hanyalah ganti nama sahaja. Bererti Tuhan pengikut Keristian memang tidak bernama (Nameless GOD).

Selain dari itu konsep fahaman orang Keristian Tuhan mereka ada anak. Tak percaya tuan bolih rujuk dgn mana-mana paderi keristian di dalam atau luar negara? Apabila paderi keristian Malaysia buat keputusan utk menggunakan nama Allah utk Bible bahasa Melayu mereka ini memberi maksud Allah kini sudah ada anak seperti manusia dan haiwan. INI ADALAH SYIRIK. NAUZUBILLAH !!!

Tak tahulah saya samada tuan ini orang Islam atau bukan tetapi ada firman mengatakan Allah akan ampuni dosa hambanya walaupun sebanyak buih di lautan atau pun sebanyak jumlah semua bintang di langit KECUALI dosa SYIRIK !!!