Sunday, June 22, 2014

REMAJA OKU MALANG- PERANAN PUSAT ZAKAT DITAGIH!


APA PERANAN SKUAD ASNAF NEGERI SEMBILAN?
DUDUK BAWAH AIRCOND?
TUNGGU ORANG FAKIR MISKIN DATANG?


2 comments:

Anonymous said...

Pusat zakat bila kita datang minta bantuan mempersoalkan kita datang dengan apa..,duduk rumah sendiri ke atau sewa..?,kerja gaji berapa atau pendapatan berapa..? tanggungan berapa..?Pastu suruh datang minggu depan untuk result..Tiba hari datang untuk result..alih2 bos tak ada nak pertimbangkan berulang minggu ..bila dah 3 bulan tetiba kata tak lulus..
Bila insan mulai terasa susah dalam hidup biasanya baru kita nak mencuba dapatkan bantuan ZAKAT dengan harapan rukun islam yang ketiga ini membantu meringankan beban buat sementara namun 3 bulan punya penantian adalah panjang jika benar2 tak berduit..apatah lagi jika ada anak yang menyusu...
Sikap ini yang saya tak faham dengan Pihak Zakat..tiadakah express money at least for one month survival to give pada orang yang datang memohon pada hari pertama?
Sebab tu lah ramai orang islam yang susah sekarang memejam kan mata masuk gereja memohon bantuan express money..Bukan diorang convert to christian but seeking some help..Please orang2 atas...orang2 pihak zakat ..pihak amal tolong pikirkan perkara ini..

Anonymous said...

Adakala sy bayar zakat terus kepada asnaf