Wednesday, December 24, 2014

PAS DAH SERUPA ANJING DALAM PAKATAN


ANJING PUN TAK MACAM PAS
TAPI PAS DAH MACAM ANJING DUDUK DALAM PAKATAN
DIUGUT SANA SINI TAPI TELUR KENA PEGANG


2 comments:

Anonymous said...

Penasihat DAP, Lim Kit Siang mengugut akan memboikot mesyuarat Majlis Pimpinan Presiden Pakatan Rakyat sekiranya PAS ingin meneruskan agenda untuk pelaksanaan hudud di Kelantan.

Wahai pemimpin dan ahli-ahli PAS yang pandai didalam bab ugama. Statement Lim Kit Siang bunyi macam mencabar akidah tuan-tuan. Tak perasan ke?

Bunyi mudah faham bahasa pasar nya lebih kurang macam ni" Undang hudud ALLAH ke atau Aku Lim Kit Siang yang korang suma patut turuti?" "Jangan melawan cakap aku, ko melawan aku tak redha (tak datang)tahu tak?"

Saya hamba Allah yg kerdil ni sekadar cuba utk mengingati sahaja, bukan nak mengajar ye?

Anonymous said...

Saya merasa sengketa diantara PAS dan DAP hanya lakunan sahaja. Sengaja dicetuskan demi untuk mendapat simpati org melayu untuk mengundi PAS. Pengundi melayu 'atas pagar' akan merasakan PAS dalam keadaan tertekan dan memerlukan bantuan dan seterusnya akan mengundi mereka. Kita lihat banyak kawasan yg dimenangi oleh calon UMNO dlm PRU lepas mempunyai majoriti yg kecil. Jika hanya lebih sedikit dp separuh majoriti tersebut beraleh selera untuk mengndi PAS. Maka PAS akan menang di kawasan ini.

Lakunan sangketa ini juga akan menjadikan pengundi melayu yang dulunya mengundi DAP (di kawasan bukan Melayu) akan mengundi BN. Tetapi ini saya kira ini tidak menjejaskan kemenangan calon DAP kerana majoritinya besar. Bahkan calon2 DAP tidak memerlukan undi dp org Melayu untuk menang.

Jika benar sengketa ini satu lakunan ia hanya akan menguntungkan PAS, sementara DAP tidak akan menambah apa2 kerusi di Semenanjung kerana pengundi cina secara total telah mengundi DAP pada PRU lepas,